Gamze Pir Baykur

Mağusa’da faaliyet gösteren Gazi Market, Lemar AVM ve Dağcılar Market’e girerek toplam 976 TL madeni para çalan 14 yaşındaki M.K.V ile 15 yaşındaki S.D suç üstü tespit edilerek tutuklandı. “Dükkan açma” ve “Sirkat” suçlamalarıyla ilgili olarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlılar tahkikat maksatları bakımından 2’şer gün süreyle poliste tutuklu kalacaklar.

TOPLAM 976 TL MADENİ PARA ÇALDILAR

Meselenin tahkikat memuru Mustafa Çebi, zanlı M.K.V ile S.D’nin 30 Kasım ile 1 Aralık tarihleri arasında Mağusa’da faaliyet gösteren Gazi Market, Dağcılar Market ve Lemar AVM’ye girerek Gazi Market’ten 150 TL, Lemar AVM’den ise 826 TL madeni para çaldıklarını, Dağcılar Market’ten ise bir şey çalamadıklarını açıkladı. Zanlıların 2 Aralık tarihinde saat 03:00 raddelerinde Lemar AVM’de suç üstü tespit edilerek tutuklandıklarını belirten Çebi, zanlıların tasarrufunda çaldıkları 826 TL’nin bulunduğunu açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Çebi, her iki zanlının da 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

TUTUKLU KALACAKLAR

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Banu Soyer, zanlı M.K.V ile S.D’nin tahkikat maksatları bakımından 2’şer gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.