Lefkoşa’nın Surlariçi bölgesindeki birçok mahallenin  sokak lambaları bir aydan beri arızalı olduğundan bölge sakinleri sıkıntılı günler geçiriyor. Yeni Bakış'a konuşan Haydarpaşa Mahallesi Muhtarı Mesut Kazık, Haydarpaşa, Karaoğlan,  Mehmet Şahin, Caner, Zühtüzade ve Karababa sokakta sokak lambalarının bir aydır arızalı olduğunu, Elektrik Kurmu'na bildirmelerine rağmen arızanın hala düzeltilmediğini belirtti. Kazık, Elektrik Kurumu'nda 24 saat nöbetçi çalışanın olmamasından dolayı sorunların çözümlenmediğini kaydetti. Kazık, "Elektrik Kurumu sürekli bizi oyalıyor. Söz konusu ekibin içerde olmadığını, geldikleri zaman ilgileneceklerini söylüyorlar. Gece karanlığında çocuklar oynamak için dışaraya çıkamıyor. Çıkan çocuklar ise bölgede bulunan birçok başı boş köpeğin saldırısına uğruyor"dedi.

"Surlariçi'ne hizmet yok"

Tüm bunlar yanında Surlariçi'ne hizmetin yok denecek kadar az olduğunu ifade eden Kazık, bölgedeki çöp bidonlarının  yıkanmadığını, bu nedenle de  etrafın  kötü koktuğunu kaydetti.

Haydarpaşa Mahallesi Azası Şafak Şahin ise sokak lambalarının arızalı olduğunu, Elektrik Kurumu'ndan ilgili kişilerin geldiğini, bir süre düzeldiğini, ancak sonra yine bozulduğunu belirtti. Şahin, mahalle sakinlerinin bu durumdan dolayı sıkıntı yaşadığını ifade ederek, oyun oynamak isteyen çocukların dışarıya çıkamadığını belirtti.