Özlem Çimendal

Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Nevhiz Özer, Eylül başı itibarı ile yeni Onkoloji Servisi’nin hizmete gireceğini açıkladı. Kemal Saraçoğlu Vakfı olarak kampanya ve çalışmalarının birçok koldan devam ettiğinin altını çizen Özer, yurt içi ve dışında tedaviye gidecek ve hâlihazırda tedavisi süren çocuklara ve ailelerine de katkılarının devam ettiğini ifade etti.

Uçak paraları ve konaklayacakları yerler karşılanıyor

Yurt dışında tedavi gören lösemili çocuklara uçak paralarından, konaklayacakları yerlere kadar desteklerinin tam ve kesintisiz olduğuna değinen Özer, “Bize başvuran herkes için desteğimiz tamdır” dedi.

“60 küsur çocuk var, 5’i ciddi durumda”

Vakıfta 60 küsur üye çocuğun olduğuna değinen Özer, “Bu 60 çocuğun kimisi tedavisini bitirirken, kimisinin aktif tedavisi devam etmektedir. Onun dışında ciddi durumda olan 4-5 çocuk hastamız bulunuyor” ifadelerini kullandı.

Çocuklar, Eylül başı yeni hastanede olacaklar

Yeni Onkoloji Hastanesi’nin bitmek üzere olduğunun, Sağlık Bakanlığı ile anlaşmaya vardıklarının altını çizen Özer, “Ay sonu, Eylül başı hastanenin açılması planlanıyor. Biz de hastanenin 4’üncü katının iç donanımını hazırlamaya çalışarak, çocukların aileleri ile birlikte rahat bir şekilde tedavilerini yürütebilmelerini amaçlıyoruz” diye konuştu.

“Eski servis ihtiyaçlara cevap veremiyordu”

Eski Çocuk Onkoloji Servisi’nin ihtiyaçlara cevap vermede yetersiz kaldığına değinen Özer, “Önceki Onkoloji Servisi dardı, yetersizdi ve birçok sıkıntı yaşanıyordu” dedi.

“Doktor sıkıntısı ve hemşire çizelgesinin de düzenleneceğini umut ediyoruz”

Sağlık Bakanlığı’nın da yeni Onkoloji Servisi’nin faaliyete girmesi ve eksiklerinin tamamlanması için aktif çalıştığını ve duyarlılık gösterdiğini de görüyor olmaktan oldukça mutlu olduklarını dile getiren Özer, “Hemşire nöbet çizelgesini ve doktor sıkıntısını Sağlık Bakanlığı’nın çözecek olmasını ve çocukların tam randımanlı bir sağlık hizmeti alabilecekleri ortam yaratacaklarını umuyoruz” ifadelerini kullandı.

“Tek umutları lösemili çocuklarının iyileşmesi”

Bazı lösemi hastalarının tedavilerinin Kıbrıs’ta gerçekleşmesinin imkansız olması sebebiyle yurt dışına gönderilmek zorunda kaldıklarını, bunun da ek külfetin yanı sıra hasta ve yakınlarının hayatlarında ve işlerinde aksamalara neden olduğunu ifade eden Özer, her şeye rağmen tek umutlarının lösemi hastası olan hastalarının iyileşmesini umut ederek fedakarlıklarda bulunduklarına vurgu yaptı. KKTC’de lösemi hastalığı için tam teçhizat ya da gerekli bütün tedavinin eksiksiz uygulanacağı bir sistemin henüz yakalanamadığına da değinen Özer, “Yeni Onkoloji Hastanesi ile birlikte umutlarımız tekrar yeşerdi. Bu lösemi hastası çocuklarımız için atılan ilk ve en önemli adımdır. Bunun devamının gelecek olmasının umudu bizi daha da motive etmektedir” dedi.

“Kıbrıs’ta birçok imkansızlıklarla karşılaşıyorlar”

Lösemi hastalarının Kıbrıs’ta birçok sorun ve imkansızlıkla karşılaştıkları için tek çarelerinin yurt dışına gitmek olduğunu ifade eden Özer, yeni hastane ile birlikte en azından bir nebze olsun tedavilerini Kıbrıs’ta devam ettirme isteğinde olanların rahatlayabileceğine işaret etti. 

“Sağlık Bakanlığı duyarlı adımlar atıyor”

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu’nun da sağlıkta oldukça duyarlı adımlar attığına işaret eden Özer, doktor eksikliği ve hemşirelerin çizelgeleri ile mesai saatlerinin tam randımanlı çalışmalarına olanak tanıyacak şekilde düzenlenmesinin de yapılacağını umut ettiklerini ifade etti.

Yeni Onkoloji’de çocukların oyun parkı da hazırlanıyor

Yeni Onkoloji Servisi’nin hemşirelerin oturacakları odalardan, çocukların oyun odalarına ve mutfaklarına kadar gerekli çalışmalarını son sürat gerçekleştirdiklerini ifade eden Özer, tüm enerji ve emeklerini; çocukların ve ailelerin daha rahat, daha temiz ve donanımlı bir serviste sağlık hizmeti alabilmeleri için harcadıklarını aktardı.