Dışişleri Bakanı Emine Çolak dün ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Avrasya ve Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Victoria Nuland ve BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide ile ayrı ayrı görüştü.

Enformasyon Dairesi’nden verilen bilgiye göre, Çolak, Nuland ile gerçekleştirdiği görüşmede, Kıbrıs’ta kapsamlı bir anlaşmaya varılması amacıyla BM gözetiminde yürütülen müzakere sürecini değerlendirdi. Çolak, Annan Planı’ndan bu yana ilk kez iki lider arasında bu kadar yoğunlaşmış bir süreç yaşanmakta olduğunu, bunun büyük bir fırsat teşkil ettiğini ve kısa zamanda olumlu sonuçlanması için çabaların sürdüğünü kaydetti.

Dışişleri Bakan Çolak’ı, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide ile görüşmesinde ise, Cumhurbaşkanı Akıncı ile Rum lider Anastasiades arasında sürdürülmekte olan yoğunlaştırılmış müzakerelerde gelinen aşama ele alındı.

Çolak, görüşmede, Dışişleri Bakanlığı olarak sürece verilen desteğin devam edeceğini ve bakanlık olarak sorumluluklarının bilincinde olduklarını ifade etti.