Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Kurultayı öncesindeki İlçe Kongreleri başladı. İskele İlçesi için yapılan seçimde CTP İskele İlçe Örgütü Başkanlığı’na Hüseyin Mülazim seçildi.

CTP Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, 12-13 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek büyük kurultay için ilçe örgütü kongreleri başladı.

İskele 9. Olağan Kongresi dün akşam İskele belediye gazinosunda gerçekleştirildi. Kongreye CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat da katılarak partililere hitap etti.

İlk kez delege yerine üyelerin oy kullandığı ve Ali Can Avcı ile Hüseyin Mülazim’in yarıştığı başkanlık yarışını, oyların çoğunluğunu alan ilçe sekreteri görevini yürüten Hüseyin Mülazim kazandı.

Kongre, açılış konuşmasının ardından divanın oluşturulmasıyla devam etti. Demokrasi şehitleri için bir dakikalık saygı duruşunun ardından faaliyet ve mali raporlar okunarak aklandı. İlk kez dijital ortamda oylama sisteminin kullanıldığı kongrede oylama ve sayım yaklaşık bir saat sürdü.

Sonucun açıklanmasının ardından teşekkür konuşmasını yapan Mülazim, “Kazanan kazanmayan tüm yoldaşlarımla birlikte yeni CTP için el ele, omuz omuza yürüyeceğiz. Yapacak çok işimiz var” dedi.

TALAT: “YENİ SÜREÇLER VE YENİ GÖREVLER BİZLERİ BEKLİYOR”

CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat da kongrede yaptığı konuşmada, partililerin birlik içinde olması gereken bir zamandan geçildiğini vurguladı.

Talat, “Bu akşam ilk ilçe kongremizi gerçekleştiriyoruz. Bu kongre ile birlikte birlikteliğimizi sağlayıp yeni CTP olarak yola devam etme kararlılığımızı vurguluyoruz” dedi.

CTP’nin tarih boyu hayatın içinde, halkıyla birlikte, omuz omuza mücadele ettiğini bundan sonra da bunu sürdüreceğini kaydeden Talat, şunları söyledi:

“Özellikle önümüzdeki dönemde yeni süreçler ve yeni görevlerle karşı karşıya olacağız. Başta Kıbrıs sorunundaki gelişmeler olmak üzere Meclisin açılmasıyla birlikte UBP-DP hükümetinin iyice tökezleyeceğini ve yeni seçim süreçlerinin ortaya çıkabileceğini de dikkate alarak hazırlıklarımızı tamamlamak zorundayız. Kurultayımızı tamamlayarak yeniden birlik ve beraberlik içinde yola çıkmak ve yeni CTP’yi daha ileri noktalara taşımak boynumuzun borcudur.”

“ÖNEMLİ GELİŞMELERİN ARİFESİNDEYİZ”

Kıbrıs müzakereleri hakkında da partilileri bilgilendiren Talat, “Kıbrıs müzakerelerinde önemli gelişmelerin arifesinde” olduklarını ve özellikle “toprak ile güvenlik” konusundaki başlıklar dışındaki başlıkların tamamlanarak, Türk tarafının görüşü olarak toprağın yurt dışında ele alınması anlayışının hem uluslararası toplum hem BM hem de Kıbrıs Rum liderliği tarafından kabul edilmiş olmasının çok önemli olduğunu kaydetti.

Talat sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu çok önemlidir. Uluslararası bir konferansta yer alacak olan garanti sistemi zaten bu şekilde çözülecekti. Toprak konusunun iki lider ve ekipleri tarafından yurt dışında ele alınacak olması önemli bir konudur. Yurt dışında ele alınmasının nedeni süreci sabote etmeye yönelik hareketlere imkan verilmemesi... Önümüzdeki yoğunlaştırılmış müzakere sürecinin sonucunda eğer ‘yurt dışında toprak ele alınacak’ mesajı çıkarsa yolun sonuna geldik demektir. İşte o zaman CTP’ye yeni görevler düşecektir. Bu görevi CTP’nin omuzlayabilmesi için birliğini geliştirmesi ve yeni bir anlayışla yola çıkması gerekmektedir. Bunun için yeterli kapasitemiz ve gücümüz vardır. CTP yeniden 2004 ruhunu ayağa kaldıracak tek örgütlü güçtür. Bunu yapacak olan en büyük örgütlü güç CTP’dir. Partimize gözbebeğimiz gibi sahip çıkıp kongrelerimizi ve kurultayımızı tamamlayıp bu önemli görevleri sırtlanmak üzere hazır duruma geleceğiz.”

MÜLAZİM: “PARTİMİZİ VE ÜLKEMİZİ GÜZEL GÜNLERE TAŞIYACAĞIZ”

İskele İlçe Başkanlığına seçilen Hüseyin Mülazim de, İskele’nin yeni dönemde de başarılı işlere imza atacağını vurguladı, her zaman partililerle ilgileneceğini söyledi.

Partililerle el ele, omuz omuza hem partinin hem ülkenin daha güzel günlere taşınması için mücadele edeceklerini belirten Mülazim, “Kazanan kazanmayan bütün arkadaşlarımızla birlikte bu yolu yürüyeceğiz” dedi.

İSKELE İLÇE YÖNETİM KURULU

Seçimsiz belirlenen İskele ilçe yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

“Abdi Çetinkayalı, Ahmet Kürşat, Ahmet Polili, Halil Hepşen, Hasan Konti, Kadriye Eker, Kani Ergüven, Mehmet Soylu, Mustafa Öztörel, Sabiha Güneysoy Azizoğlu.”

İskele İlçe Disiplin Kurulu ise şu isimlerden oluştu:

“Asil üyeler; Hüseyin Kırsaç, Ahmet Sertsoy, Halil Dericioğlu. Yedek üyeler; Erdinç Hadımcı, Rasiha Mülazim.”