Eniz Orakcıoğlu

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, UBP Meclis Grubunun hükümet ortakları arasında krize dönüşlen "Su" konusuyla ilgili toplantısında çıkan kararları Yeni Bakış'a değerlendirdi.

Sucuoğlu, parti olarak ortaklarının bir an önce imzayı atmasını beklediklerini belirtti:

"Cuma gününe kadar kesin bir yanıt bekliyoruz" diyen Sucuoğlu ayni gün UBP Parti Meclisi'nin toplanarak gelişmelerle ilgili karar üreteceğini kaydetti.

Sucuoğlu, “ dünkü toplantıda ise 18 UBP’li milletvekili, Parti Genel Başkanımız  Hüseyin Özgürgün’ün bir önceki gün yaptığı açıklamalarla aynidir . Özgürgün'ün ortaya koydukları UBP'nin ortak görüşleridir" dedi.

“Beni ilgilendiren halkın ve devletin uğradığı zarardır”

Bu süreçte kendisini ilgilendirenin partilerden ziyade halkın ve devletin uğradığı sıkıntı ve zarar olduğunu vurgulayan Sucuoğlu, “Bugün bu saatte maaşlar ödenemeyecek şeklinde her tarafta altyazılar ve bilgiler geçiyorsa bu insanımızın psikolojisini, alım gücünü ve çarşıyı da etkilemektedir. Beni ilgilendiren CTP’nin söyledikleri değil halktır, insanlardır, devlettir. Biz zaten CTP ile hükümeti kurarken bunun zor olacağını biliyorduk, bu işe girmemizin ana nedeni ise devletin çıkarlarını korumak ve reformları hayata geçirerek bunu vatandaşımıza yansıtmaktı" diye konuştu.

“CTP’nin yalpalamasını izliyoruz”

Gelinen aşamada hükümet ortakları CTP’nin yalpalamasını izlediklerine dikkat çeken Sucuoğlu, “Karşımızda bir gün başka, diğer gün başka duruş sergileyen bir parti görüyoruz. Bence yanlış olan budur. CTP, en başta bu işe karşıysa, net bir tavırla bu işe karşı olduğunu söyleyip nokta koyacağı yerde, her gün farklı farklı davranışlar içine giriyor. Su konusunda CTP'li 2 bakan arkadaşımızla bizim partimize mensup 2 bakan arkadaş Türkiye yetkilileriyle mutabakata varmak amacıyla Ankara'ya gittiler. Bu arkadaşlar yaptıkları istişareler sonunda  her şeyi istenilen seviyeye getirip adaya döndükleri gün önce bakanlar kurulunda bizlere akşam da da belediye başkanlarına gelinen aşamayla ilgili bilgi verdiler. Bunların yaşanmasından bir gün sonra ise CTP Parti Meclisini toplayıp biz buna karşıyız dediler. Bu nmantığı anlamak gerçekten çok zor"dedi.

“CTP kendini değerlendirecektir”

Sucuoğlu sözlerine şöyle tamamladı; “Cumaya kadar CTP’de bir şekilde bir çözüm üretilmeli, çünkü şu anda en son isteyeceğimiz şey tekrardan bir kaotik duruma girmememizdir. Hükümetin kurulması üzerinden 6 aylık bir süreç geçti bütçe daha yeni açıldı, tam iş yapma zamanının geldiği bir dönemde tekrardan bir kaos ve tekrarda konsantrasyon bozukluğu olsun istemiyoruz. CTP Cuma’ya kadar kendini değerlendirir diye umuyorum, sonucunda hükümetten mi çekilir, devam mı eder bilemiyorum ki bizim ön koşulumuz bellidir.  CTP’de bu ön koşul çerçevesinde kendini değerlendirecektir diye düşünüyorum”

Kaynak: Yeni Bakış Gazetesi