Bilindiği üzere 2010 – 2011 Akademik Yılı’nda eğitime başlayan ve 2011 – 2012 Akademik Yılı sonunda ilk mezunlarını veren Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi, Aşçılık Önlisans Programı’nın görmüş olduğu talep ve gastronomi alanının cazip olmasının yanı sıra, gelecek vaadeden mesleklerin başında gelmesi nedeniyle 2014 – 2015 Akademik Yılı’ndan itibaren Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı da 75 öğrenci ile eğitime başlamıştı.

Öğrencilerin küreselleşen dünyada daha iyi yerlere gelebilmesi amacıyla Fakülte yönetimi, başlatılan çalışmalar sonucunda ICIF – Italian Culinary Institute For Foreigners (Yabancılar İçin İtalyan Mutfağı Enstitüsü) ile  anlaşmaya vardı.

Anlaşma çerçevesinde DAÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı ile Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencileri yaz döneminde ICIF’te eğitim görmek üzere İtalya’ya gidecekler. Öğrenciler, eğitimlerinin yanı sıra Michelin yıldızlı restoranlarda çalışma şansına da sahip olacaklar. Anlaşma kapsamında ayrıca, DAÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı ve Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencilerileri ile İtalya’dan, karşılıklı öğrenci değişimi yapılacak. Bununla beraber, DAÜ Turizm Fakültesi öğrencileri, fakülteye davet edilecek olan konuk İtalyan Şef’lerden İtalyan mutfağının yanı sıra, diğer ülke mutfaklarından lezzetlerin yapımını da uygulamalı olarak öğrenip gerçekleştirecekler.

Söz konusu girişimler kapsamında, 23 Mart 2015 Pazartesi günü, DAÜ Rektörlüğü ile ICIF arasında protokol imzalanacak. DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam, ICIF Başkanı Piero Sassone, Üniversite ve fakülte yetkililerinin katılımı ile yapılacak olan Protokol İmza Töreni, saat 10:30’da, DAÜ Rektörlüğü’nde gerçekleştirilecek. Protokol İmza Töreni ardından, saat 11:00’de ise, DAÜ Turizm Fakültesi TH 108 numaralı salonda, Sassone tarafından öğrencilere yönelik olarak “ICIF’teki Staj Olanakları” başlıklı bir sunum verilecek.