Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Genetik Kulübü ile Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü işbirliğinde hazırlanan 1. Kış Data Toplantısı, DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi Prof. Dr. Mehmet Tahiroğlu Salonu’nda gerçekleştirildi.

DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi, Biyolojik Bilimler Bölümü, Moleküler Biyoloji ve Genetik Programı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şükrü Tüzmen’in koordinatörlüğünü yürüttüğü, kulüp yönetim kurulu başkanlığını DAÜ Biyolojik Bilimler Bölümü, Moleküler Biyoloji ve Genetik Programı son sınıf öğrencisi Havva Kilgöz’ün yaptığı ve Moleküler Biyoloji ve Genetik Programı öğrencileri Hüseyin Beyaz, Arwa A. Rajab, Yiğit Kurum, Veysi Piskobulu, Khader Abuzaid, Haya Jo’beh, Önder Çoban ve Cağrı Nurçin’in aktif olarak kulüp yönetiminde görev aldığı Genetik Kulübü, 200 üyesi ve 670’e yakın Facebook takipçisi ile 4 yıldır çeşitli bilimsel ve sosyal etkinliklerle adından söz ettiriyor.

DAÜ Genetik Kulübü Birinci Kış Data Toplantı tarihinin üniversitenin tatil dönemine rastgelmesine rağmen, 100’ün üzerinde katılımın olması, öğrencilerin genetik ve genomik bilimleri konusundaki duyarlılığını ve bu alanlardaki yenilikleri takip etme heveslerinin büyük bir göstergesi oldu. DAÜ Kulüp aktivitelerine ve ilgili bölümlere de örnek olabilecek nitelikte uluslararası standartların paralelinde gerçekleştirilen bu bilimsel öğrenci kulüp etkinliğine, KKTC ve Güney Kıbrıs üniversitelerinden alanlarında uzman toplam 12 bilim insanı kendi bilimsel çalışmaları ile ilgili konuşmalarla katıldı.

karpaz-altin-kum-copy.jpg

Öğrencilerin bilimsel gelişimi ve bu tarz uluslararası nitelikteki platformlara uyum sağlayabilmesi açısından, DAÜ Genetik Kulübü gerek DAÜ’de, gerekse DAÜ kampüsü dışında koordinatör hocaları Doç. Dr. Şükrü Tüzmen’in KKTC halkı için sunduğu sağlık ve genetik şifremizin ana temalarını oluşturduğu farkındalık seminerlerinde de öncülük yapmaktadır.

DAÜ Genetik Kulübü Birinci Kış Data Toplantısı bilim ziyafeti daha sonra davetli konuşmacılardan Prof. Dr. Osman Cankoy ve Petek Cankoy’un mini bir konseriyle taçlandırıldı. Konser bitiminde çalıştaya konuşmacı olarak katkı koyan bilim insanlarına DAÜ Genetik Kulübü direktörleri tarafından plaketleri verildi.

Çalıştayı takip eden günde de DAÜ Genetik Kulübü Karpaz gezisi etkinliği düzenleyip özellikle yabancı uyruklu DAÜ Genetik Kulübü üyelerine KKTC’yi tanıtmak adına sosyal anlamda bir etkinlik daha gerçekleştirdi.

genclub-students_altin-kum-kusbakisi-copy.jpg