Başarılı tasarımcılarla üretici firmaları buluşturup Türkiye’den yurt dışına ihraç edilebilir niteliklerde ürünlerin ortaya çıkarılmasına ön ayak olma amacını taşıyan “Ulusal  Mobilya Tasarım Yarışması”nın sekizincisi için ilk teslimler, 22 Aralık 2014 tarihinde gerçekleştirildi. Yarışmaya, Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki İlkokul, Ortaokul, Lise öğrencileri ile Üniversitelerde halihazırda okuyan lisans, yüksek lisans öğrencileri ve aynı zamanda akademisyenler, profesyonel tasarımcılar farklı kategorilerde katılabilmektedir. Yarışma, geleceğin ve günümüzün tasarımcılarını, yeni malzemelerin getirdiği olanakları, küçülen mekânları ve mobilya sektörünün yapısını dikkate alarak, esnek, yeni koşullara uygulanabilen, çevreye duyarlı, nakliye kolaylığı sağlayan, kullanıcıya daha fazla müdahale olanağı veren mobilya birimleri ve sistemleri tasarlamaya davet etmektedir.

Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması’nın diğer tasarım yarışmalarından en büyük farkı mobilya sektörünün tamamını kapsayan nitelikte olması, üretici ile tasarımcıları bir araya getirerek tasarımları hayata geçirmesi, yarışmaya katılan tasarımcıların üretici-ihracatçı firmalarda iş imkanı bulması, ödül alan tasarımcılara devlet desteği ile İtalya Domus Akademi, ABD- CCS College, İtalya-NABA (Nuova Accademia di Belle Arti) gibi yurt dışındaki değişik eğitim kurumlarında farklı süreçlerle eğitim imkanı sağlamasıdır. Genç nesilleri tasarım fikri ile buluşturan yarışma sonucunda ortaya çıkan tüm bu gelişmeler, tasarım ile sektörün buluşmasını ve ihracata yeni tasarımlarla güç kazandırılması amacına büyük adımlarla hizmet edildiğinin en açık göstergesidir.

Bahsedilen amaçlar ve eğitime, yarışmaların katkısının şüphesiz olduğu hatta motivasyon için katalizör olduğu düşüncesi ile DAÜ İç Mimarlık Bölümü, 2013 – 2014, Güz Dönemi’nde olduğu gibi içinde bulunulan 2014 - 2015 Güz Dönemi’nde de, Doç. Dr. Kağan Günçe ve Araş. Gör. Gizem Çobanoğlu tarafından yürütülen Itas 403 ve Inar 403 - Mobilya ve Donatıları (Furniture & Fixture) isimli dersi “8. Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması”na katılacak şekilde organize edildi. Ev, ofis, mutfak-banyo ve akıllı mobilyalar kategorilerinde 33 DAÜ İç Mimarlık öğrencisi söz konusu yarışmada mobilya tasarımları ile yarışacaklardır.

Yarışma Asli Jüri Üyeleri tasarımın Türkiye’deki duayenlerinden oluşmaktadır. Prof. Önder Küçükerman’ın Jüri Başkanlığı’nı yürüttüğü yarışmada Reşit Soley, Aziz Sarıyer, Jan Nahum, Mustafa Toner, Kaan Dericioğlu, Didem Çapa, Fatih Kıral, Murat Armağan Ve Renan Gökyay Asli Jüri Üyeleri olarak görev yapmaktadır.

Dersin kurgusunun dayandırıldığı “8. Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması”nın ödül töreni ise, 10 Nisan 2015 tarihinde Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğü, Türkiye İhracatçılar Meclisi işbirliği, Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri organizatörlüğü, İstanbul, Ege ve Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nin katkısıyla Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin de teşrifi ile İstanbul Lazzoni Otel’de gerçekleştirilecektir. 2014 yılında 1.153 katılım ile rekor başvurunun olduğu yarışma sonucunda DAÜ İç Mimarlık Bölümü öğrencilerinden biri ‘Akıllı Mobilya’ kategorisinde ödüle değer bulunmuştu.