Doğu Akdeniz Üniversditesi (DAÜ) İletişim Fakültesi doktora öğrencisi ve DAÜ Bilgi İşlem Merkezi’nde Sistem ve Network uzmanı olarak çalışan Khader Kaseem küresel bir bilişim teknolojileri eğitim programı olan Cisco Networking Akademisi tarafından düzenlenen NETRIDERS 2015 Yılı CCENT Yarışmasını kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Türkiye, Doğu Akdeniz ve Kuzey Afrika’dan yüzlerce öğrencinin katıldığı yarışma finalinde 65 kişi arasında yer alma başarısını gösteren DAÜ öğrencisi Kaseem, yarışma sonunda DAÜ’ye birincilikte döndü.

Netriders Cisco tarafından her yer yıl küresel olarak gerçekleştirilen ve akademi öğrencilerinin 3 farklı alanda (CCNA, CCENT ve IT Essentials) katıldığı bir yarışma olan CCENT yarışmasında öğrencilerin öğrenmiş oldukları Networking ve IT kabiliyetleri online olarak test edilerek Packet Tracer uygulamaları ile simülasyon çözmeleri istenmektedir. CNA alanında birinci gelen katılımcı dünyanın diğer 8 bölgesinden katılımcılarla beraber Silikon Vadisi Cisco Kampüsünde 15 gün eğitilirler. CCNA CCENT ve IT Essential yarışmasını kazanan öğrencilere ise ücretsiz sınavlara girme hakkı tanınmaktadır.

2015 Netriders CCENT yarışmasını kazanan Kaseem bu yarışmaya DAÜ Bilgi İşlem Merkezi Şube Amiri ve DAÜ CCNA excellence eğitmeni Yusuf Küçük ile beraber hazırlandığını belirterek bilgi güvenliği konusunda en saygın sertifika olan CCNA sahibi olmanın önemli bir avantaj olduğuna dikkat çekti.

2003 yılından itibaren Cisco Networking Akademisi üyesi olan DAÜ, 2013 yılında “Academy Excellence Curriculum” ödülünü de kazanma başarısı göstermişti. Ayrıca DAÜ Akademisi sorumlusu Yusuf Küçük, Excellence Expert Instructor sertifikasını alıp CCNA exploratian alanında 2013 yılında Türkiye’de en iyi eğitmen seçilmiştir. 

Cisco Systems, merkezi San Jose California’da olan Amerikan çok uluslu dünyanın en bilinen ağ teknolojileri şirketidir. 1984 yılında Stanford Üniversitesi’nden Len Bosack ve Sandy Lerner tarafından kurulmuştur. Cisco Networking Akademisi ise küresel bir bilişim teknolojileri eğitim programıdır. Bu programda katılımcılara, bilgisayar ağlarını tasarlama, kurma, sorun giderme ve güvenlik konularında eğitim verilmektedir. Dünya çapında kariyer olanaklarına ve ekonomik fırsatların kazanımlarına kapı açan bir programdır.