Bugün sabah saatlerinde DAÜ'de Kürt öğrencilerin ve Ülkücü öğrencilerin eylem hazırlığında olduğu ve DAÜ'nün karıştığı haberlerinin doğru olmadığı DAÜ Rektörlüğü tarafından desteklendi.

DAÜ Rektörlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Bugün bazı basın organlarında üniversitemizin adını kullanarak servis edilen dayanaksız haberlere tenezzül edilmemesini diler,  tüm halkımıza huzurlu ve sağlıklı günler dileriz." denildi.

DAÜ Rektörlüğü'nün açıklaması şöyle:

"Üniversitemizde 17 Mart 2016 tarihinde (bugün) farklı  grupları temsil eden öğrencilerimiz çeşitli anma ve ziyaretler ile etkinlik sergilemiştir. Söz konusu etkinliklerde faal olan tüm öğrencilerimiz üniversitemize yakışır şekilde büyük bir olgunluk içerisinde davranmış ve etkinlikler sorunsuz tamamlanmıştır. Kampüsümüz ve etrafında gün içerisinde gerekli güvenlik önlemlerini alarak bizlere destek veren Polis Genel Müdürlüğü mensuplarına teşekkür ederiz. Bugün bazı basın organlarında üniversitemizin adını kullanarak servis edilen dayanaksız haberlere tenezzül edilmemesini diler,  tüm halkımıza huzurlu ve sağlıklı günler dileriz."