Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi, Turizm Kulübü ve Turizmin Geleceği Platformu işbirliğiyle, ilk kez düzenlenecek olan ve geçtiğimiz günlerde 2 Aralık 2016 Cuma günü, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştirileceği açıklanan “Turizmin Geleceği Ödül Töreni”, Girne Dağ Yolu’nda meydana gelen kaza ve Aladağ’da meydana gelen yangın felaketleri dolayısıyla ileriki bir tarihe ertelendi.

DAÜ Rektörlüğü’nden yapılan açıklamada “Ülkemizde yaşanan üzücü trafik kazası ve Adana Aladağ’da meydana gelen yangın ile çocuk ve gençlerimizi yitirdiğimiz; tüm toplumumuza tarifsiz acılar yaşatan günlerden geçmekteyiz. Tüm yitirdiğimiz değerlerimize Allah’tan rahmet ve yaslı ailelerine başsağlığı dilerken, tıbbi tedavisi devam eden yaralılarımızın da bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını temenni ederiz.” ifadelerine yer verildi. Açıklamada ayrıca, DAÜ’de bu hafta yapılması planlanan tüm sosyal ve kültürel etkinliklerin ileriki bir tarihe ertelendiği de ifade edildi.

Öte yandan 30 Kasım 2016 Çarşamba gecesi, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda sahneleneceği duyurulan ve Erdal Özyağcılar ile Berna Laçin’in başrol oynadığı “Hoşgeldin Boyacı” isimli tiyatro oyunu da, yine DAÜ Rektörlüğü tarafından alınan karar doğrultusunda ileriki bir tarihe ertelendi.