Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin (DAÜ) ertelenen “14 Mart Tıp Bayramı ve Beyaz Önlük Giydirme ile Yüksek Şeref – Şeref Sertifika Töreni” cumartesi günü yapıldı.

DAÜ’den verilen bilgiye göre, Türkiye’de yaşanan terör saldırılarından dolayı ertelenen tören, DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi tarafından Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştirildi. Tören, saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı. Törende, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği Programı müzik dinletisi gerçekleştirdi.

Törende DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam, DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nahide Gökçora ve öğrenciler konuşma yaptı.

Tören, birinci sınıf öğrencilerine beyaz önlüklerinin giydirilmesi ile devam etti. Sunumun ardından tıp öğrencilerinden Esref Achrat Hajad’ın klasik gitar dinletisiyle devam eden tören, teşekkür belgeleri ve şeref-yüksek şeref belgelerinin takdimiyle sürdü. Tören, Doç. Dr. Mehmet Akman tarafından gerçekleştirilen ilk ders sunumu ve sonrasında verilen kokteyl ile sona erdi.

DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam, konuşmasında, öğrencilerin uzun yıllar icra edecekleri mesleklerine ilk adımı beyaz önlüklerini giyerek atacaklarını belirterek, öğrencilere; hastalarına güven duygusunu hissettirmeleri gerektiğini kaydetti.

Hastaların iyileşmek ve acılarının dinmesi için bir çırpınış içerisinde olduğunu, doktorların vereceği güven hissinin hasta üzerinde büyük etkisi olduğunu vurgulayan Osam, velilere de; “Çocuklarınız bizim çocuklarımızdır. Onları bize emanet ettiğiniz için teşekkür ederiz” diye seslendi.

1459176374.jpg

1459176333.jpg

1459176343.jpg

1459176353.jpg