Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Toplumsal Duyarlılık Merkezi çatısı altında toplanan sosyal sorumluluk projelerine bir yenisi daha ekledi. DAÜ İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Anıl Kemal Kaya koordinatörlüğünde verilen kampanya dersi kapsamında gerçekleştirilen projede, son sınıf öğrencileri Ebru Özoğul, Doğuş Arslan, Burcu Akyol, Mustafa Taşar ve Rabve Agan tarafından “Gelmeden Afet Tehlikeyi Fark Et” sloganı ile DAÜ 2 yurtlarında  acil durum tatbikatı organize edildi. Yaklaşık 3 saat süren etkinlikte, DAÜ AKUT, DAÜ Güvenlik İşleri Şube Amirliği ve Sivil Savunma Teşkilatı tatbikatta etkin görev aldı.

Tatbikatın gerçekleştiği günün öncesinde etkinlikten sorumlu öğrenciler tatbikatın yapılacağı hususunda yurtta kalan öğrencileri bilgilendirdiler. Etkinlik, DAÜ AKUT ekibi tarafından yangın anında yapılması gerekenler ile ilgili öğrencilerin bilgilendirilmesinin ardından, yangın alarmının çalıştırılması ile başladı. Tatbikat başladıktan sonra koordineli bir şekilde çalışan ekipler, öğrencileri yurttan güvenli bir şekilde çıkarıp, yaralı rolünü üstlenen kişileri kurtararak, DAÜ Sağlık Merkezi’ne ait ambulansta ilk yardım müdahalelerini gerçekleştirdiler. Daha sonra yangın AKUT ve Sivil Savunma ekipleri tarafından söndürüldü.

Tatbikatı düzenleyen öğrenciler, etkinlik sonunda toplu fotoğraf çektirirken, onlardan desteklerini esirgemeyen DAÜ Güvenlik İşleri Şube Amirliği’ne, DAÜ AKUT ekibine ve Sivil Savunma Teşkilatı’na teşekkürlerini ileterek, öğrencilerin bu konuda bilinçli olmaları gerektiğini vurguladılar. 

1-380.jpg

2-346.jpg

5-113.jpg

6-063.jpg

7-040.jpg

9-020.jpg