İsviçre, Fransa, İngiltere ve daha birçok ülkede bulunan Oodua Progressive Union (OPU) şemsiyesi altında Yoruba kültürünü kutlamak amaçlı her yıl düzenlenen Ankara Day kapsamında, Onda Eyaleti Kralı Olanipekun Sani Bola, Yoruba Paris Koordinatörü Alade Hakeem Akinloye ve basın mensupları Oju Lanre Wale ile Mate Abayomi Abiodun DAÜ’nün misafiri oldular.

Nijerya’lı misafirler ilk olarak DAÜ Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Sözen ve Tanıtım İşleri’nden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Amca ile biraraya geldiler. Ziyarette DAÜ ve DAÜ’de okuyan Nijerya’lı öğrenciler hakkında geniş bilgiler alan misafirler, DAÜ’nün uluslararası yapısının,  kampüs olanaklarının, akreditasyonlarının etkileyici olduğunu dile getirdiler. Ziyarette Prof. Dr. Sözen ve Prof. Dr. Amca tarafından Nijerya’lı misafirlere Kıbrıs’a özgü DAÜ logolu lefkara işi hediye takdim edildi.

DAÜ Deniz Tesisleri’nde Etkinlik Düzenlendi

DAÜ’de okuyan Nijerya’lı öğrenciler DAÜ Deniz Tesisleri’nde gerçekleştirilen “Ankara Day” etkinliğinde biraraya gelerek eğlenme fırsatı buldular. Etkinlik kapsamında tesis mutfağında kendi yemeklerini pişiren ve geceye katılanlara ikram eden öğrenciler, aynı zamanda kültürlerini yansıtan sahne performansları ile de keyifli bir gece geçirdiler. Etkinliğe Onda Eyaleti Kralı Olanipekun Sani Bola ve beraberindeki heyet de katılarak, DAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Amca ile etkinlikleri izlediler ve Nijerya’lı öğrencilerle sohbet ettiler.