Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Kazak Öğrenciler Birliği tarafından Kazak Hanlığı’nın 550 Yıllık Tarihi ve 24. Bağımsızlık Günü çeşitli etkinliklerle DAÜ’de kutlandı. “Kazak Hanlığı’nın 550 Yıllık Tarihi ve Bağımsızlığı Günü” kutlaması Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda saygı duruşu ve Kazakistan milli marşının söylenmesinin ardından gerçekleştirilen açılış konuşmaları ile başladı. Söz konusu etkinliğe DAÜ’de eğitim alan Kazakistanlı öğrencilerin yanısıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde eğitim gören Kazakistanlı öğrenciler de katıldı.

Açılışta konuşan DAÜ Tanıtım İşleri’nden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Amca, geceye katılan herkese hoşgeldiniz diyerek başladığı konuşmasında, Kazakistan’ın 16 Aralık 1991 yılında bağımsızlığını kazandığını dile getirerek etkinliğe katılan herkese teşekkürlerini iletti.

Söz konusu etkinlikte bağımsızlık şiirleri, tiyatro gösterileri ile Kazakistanlı öğrenciler tarafından sergilenen dans gösterisi de gerçekleştirildi. “Kazak Hanlığının 550 Yıllık Tarihi ve Bağımsızlığı Günü Kutlaması” etkinliğine, Kazakistan Milletvekillerinden Alma Dochshanova, TC Lefkoşa Büyükelçiliği Çalışma ve Sosyal Güvenlik Müşaviri Vekili, Gençlik ve Spor Koordinatörü Semattin Öztürk, TC Lefkoşa Büyükelçiliği Gümrük Müşaviri Sefa Ekin, KKTC Ahiska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hakan Uygun, Yunus Emre Enstitüsü Müşaviri Hüseyin Şahin, Doğuş Yol Turizm Müdürü Servet Yalçınkaya, DAÜ Tanıtım İşleri’nden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Amca ve  DAÜ Mezunlarla İletişim ve Kariyer Araştırma Müdürü Derviş Ekşici de katıldı.

Kazak Milletvekili DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam’ı Ziyaret Etti

Kazakistan’ın 24. Bağımsızlık Günü kutlamaları nedeniyle DAÜ’ye gelen Kazakistan Milletvekili Alma Dochshanova DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam’ı makamında ziyaret etti. Gerçekleştirilen söz konusu ziyarette konuşan Prof. Dr. Osam, Dochshanova’yı üniversitede ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek DAÜ hakkında geniş bilgiler verdi.

Dochshanova ziyaret sırasında Kazakistan’ın tarihi hakkında bilgiler vererek Kazakistan’daki eğitim sistemini Prof. Dr. Osam’a anlattı. Ziyaret sonunda Prof. Dr. Osam, Dochshanova’ya Kıbrıs’a özgü Lefkara işi DAÜ logolu pano takdiminde bulundu.

DAÜ’nün Kazakistan’ın bağımsızlık günü etkinlikleri ile ilgili Kazakistan basınında yer alan habere http://24.kz/kz/zha-aly-tar/o-am/item/96982-zhastary-t-uelsizdik-k-nin-tojlady internet adresinden ulaşılabilir.

dsc_3037.jpg

dsc_3071.jpg

dsc_3076.jpg

dsc_3103.jpg

dsc_3121.jpg

dsc_3247.jpg

dsc_3263.jpg