Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ve Bologna Üniversitesi tarafından ortaklaşa yürütülecek olan “Karşılaştırmalı Hukuk (Comparative Legal Systems)” tezsiz yüksek lisans programı 2017 – 2018 Akademik Yılı Güz Dönemi için öğrenci kabulüne başladı. Güz Dönemi kapsamında ilk ders 25 Eylül 2017 tarihinde gerçekleştirilecek.

Hukuk alanında ortak eğitim programları başta Amerika Birleşik Devletleri (ABD) olmak üzere İngiltere ve diğer Avrupa ülkelerinde uygulanmaktadır. Karşılaştırmalı Hukuk tezsiz yüksek lisans programı bu anlamda Türkiye ve Kıbrıs’ta bir ilk olma özelliğini taşımaktadır. Ortak programda idari ve mali konularda tek yetkili DAÜ’dür. Programın akademik alanlarda yürütülmesi konusunda ise DAÜ ve Bologna Üniversitesi öğretim üyelerinden oluşan bir bilim heyeti oluşturulmuştur.

Programa hukuk fakültesi mezunlarının yanı sıra, hazırlayıcı dersleri tamamlamak koşuluyla diğer alanlardan da lisans derecesi alan adaylar da kabul edilebilecektir. Başvuru koşullarına ilişkin bilgilere http://grad.emu.edu.tr/tr/basvuru/basvuru-kosullar adresinden ulaşılabilir. Karşılaştırmalı Hukuk yüksek lisans programı bir tezsiz yüksek lisans programı olduğu için YÖK mevzuatı uyarınca T.C. uyruklu öğrencilerin ALES belgesi sunmaları gerekli değildir.

Bir yıllık yüksek lisans programı kapsamında öğrenciler on ders ve bir dönem projesini başarıyla tamamlamak suretiyle iki üniversite tarafından onaylı (Joint-Double Degree) diploma almaya hak kazanacaklardır. Free Movement in EU (AB’de Serbest Dolaşım), Human Rights (İnsan Hakları), AB Hukuku (EU Law), Comparative Constitutional Justice (Karşılaştırmalı Anayasa Yargısı) ve Comparative Private Law (Karşılaştırmalı Özel Hukuk) yüksek lisans programında sunulacak derslerden bazılarıdır. Eğitim dili İngilizce olup adayların http://grad.emu.edu.tr/tr/basvuru/ingilizce-dil-yeterligi adresindeki İngilizce yeterlik koşulları sağlamaları gerekmektedir. Bütün dersler DAÜ Hukuk Fakültesi’nde yapılacaktır. Dersler, DAÜ Hukuk Fakültesi öğretim üyeleri ile ders vermek üzere DAÜ’ye gelecek olan Bologna Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından yürütülecektir.

Programa başvurular elektronik ortam üzerinden de yapılabiliyor. Detaylı bilgiler http://ww1.emu.edu.tr/en/programs/comparative-legal-systems-masters-program-without-thesis-joint-program-with-university-of-bologna/1510?tab=curriculum adresinde yer almaktadır.