Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), 18 Şubat 2015 Çarşamba günü hayata gözlerini yuman 1983 – 2002 yılları arasında DAÜ Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu’nda (YDİHO) öğretim görevlisi ve müdürlük görevlerinde bulunmuş olan, emekli İngilizce öğretmeni Ali Kılıç için anma töreni gerçekleştirdi.

19 Şubat 2015 Perşembe günü, saat 13:45’te, DAÜ YDİHO binası önünde gerçekleşen anma törenine DAÜ yönetimi, personeli ve akademisyenleri katıldı. Anma Töreni’nde konuşma yapan DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam, merhum Ali Kılıç’ın kendisi için çok önemli olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Osam, “Merhum Ali Kılıç’tan çok şey öğrendim ve hiçbir zaman insanları kırmayan, değerli bir büyüğümüzü kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı. Merhum Ali Kılıç’ın DAÜ’nün büyümesinde çok emeği olduğunu dile getiren Prof. Dr. Osam, “Değerli hocam bizler dimdik ayakta duracağız. DAÜ’yü sizlerin de söylediği gibi en iyi yere getireceğiz. Mekanın cennet olsun” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam’ın konuşmasının ardından, DAÜ YDİHO Müdür Vekili Yrd. Doç. Dr. Elmaziye Özgür Kufi, derin üzüntü içerisinde olduklarını dile getirerek katılanları merhum Ali Kılıç’ın anısına 1 dakikalık saygı duruşuna davet etti. Babası hakkında duygusal bir konuşma gerçekleştiren DAÜ Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hasan Kılıç, babasının ona her zaman söylediği “Benim 4 oğlum var ama 5. oğlum da DAÜ’dür” sözlerini paylaştı.  DAÜ’nün babası için çok özel olduğunu ifade eden Prof. Dr. Kılıç, her buluşmalarında DAÜ hakkında konuştuklarını ve anılarını paylaştığını dile getirdi. Ayrıca Prof. Dr. Kılıç, anma törenini gerçekleştirenlere minnetini ifade etti. Merhun Ali Kılıç aynı zamanda DAÜ Mezunlarla İletişim ve Kariyer Araştırma Müdürlüğü Personeli Cemal Kılıç’ın da babasıydı.