TDP milletvekili Mehmet Çakıcı’nın Meclis kürsüsünde hükümetin kuruluş biçiminin kendisini rahatsız ettiğini belirtmesi ve Serdar Denktaş’ın bağımsız milletvekillerine nasıl güveneceğini sorması üzerine söz alan Serdar Denktaş da, hükümet kurma noktasına gelindiğinde, kişisel hırs ve duyguların ve bireysel duyguların bir kenara bırakılarak, ülke için yapılabileceklerin düşünüldüğünü söyledi.

Denktaş; “Sn. Çakıcı’da hükümet etme sorumluluğu ve tecrübesini çoğalttıkça anlayacaktır ki, hükümet kurma noktasına gelindiğinde göz ardı edilmesi gereken esas unsur; ‘kişisel hisler, duygular, intikam hırsları, bireysel sevme sevmeme hissi, geçmişten kalma bir takım olumsuzluklar’ bütün bunlar bir kenara konur. Oturur ve siyaseti ülke için yapabileceklerinizi karşılıklı konuşursunuz. Ve eğer bir fikir birliği varsa ortada o hükümet oluşur.”

UBP-DP VE BAĞIMSIZ VEKİLLERİN MÜŞTEREK ORTAK NOKTASI; KKTC’NE İNANMAK. BU DEVLETİN TÜRKİYE VE RUM TARAFI DA DÂHİL BÜTÜN TARAFLARLA EŞİT STATÜYE SAHİP OLDUĞUNA İNANMAKTIR”

Denktaş, UBP-DP ve Bağımsız Milletvekillerinin başlangıç olarak ortak asgari müşterek konularının devletin güçlenmesine inanmak olduğunu belirterek; “başlangıç olarak asgari müşterek konumuz KKTC’ne inanmak. Devletimizin güçlenmesi gerektiğine inanmak.

Bu devletin Türkiye ve Rum tarafı da dâhil bütün taraflarla eşit statüye sahip olduğuna inanmaktır” dedi.

“BİZ RUM’A KARŞI DİK, TÜRKİYE’YE KARŞI EĞİK VEYA TÜRKİYE’YE KARŞI DİK, RUM’A KARŞI EĞİK POZİSYONDA OLACAK BİR HÜKÜMET OLMAYACAĞIZ. BUNUN GARANTİSİNİ VERİYORUZ”

Denktaş meclis kürsüsünde; “biz Rum’a karşı dik, Türkiye’ye karşı eğik veya Türkiye’ye karşı dik, Rum’a karşı eğik pozisyonda olacak bir hükümet olmayacağız. Bunun garantisini veriyoruz” diye konuştu.

Serdar Denktaş, protokol içindeki tartışmaların belli bir noktaya geldiğini söyledi.

 “LÜTFEN ÖNYARGILI OLMAYIN. İZLEYİN. YAPILACAK İŞLER VAR VE MEMLEKETİNDE BEKLEMEYE TAHAMMÜLÜ YOK”

Denktaş, hükümetin kurulması ve işleyişine ilişkin “Lütfen önyargılı olmayın. İzleyin. Yanlışlarımız olursa elbette eleştirin bizde gereken cevabı verelim. Sayısal bakımdan bakıldığında elbette zor bir hükümet olacak. Ancak yapılacak işler var ve memleketinde beklemeye tahammülü yok” dedi.

Bu arada bugün Meclis Başkan Vekili Hüseyin Avkıran Alanlı başkanlığında saat 10.20’de toplanan Cumhuriyet Meclis Genel Kurulunda, “Seçim ve Halk Oylaması Yasa Önerisi”nin görüşülmesi, perşembe gününe ertelendi.

DENKTAŞ, SEÇİM VE HALK OYLAMASI YASA ÖNERİSİ ’NE OLUMLU OY VERECEKLERİNİ SÖYLEDİ.

Bu sırada Demokrat Parti Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş söz alarak, Seçim ve Halk Oylaması Yasa Önerisi sahibinin Meclis olduğunu, komite esnasında olduğu gibi Genel Kurulda da Perşembe gün yapılacak oylamada oylarının olumlu olacağını belirtti.