Tuğçe Ülkü Aydın

Başbakan Yardımcısı, Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Yılmaz Bora başkanlığındaki TMT Mücahitler Derneği yetkililerini kabul etti.

Kabulde ilk sözü alan Yılmaz Bora, kendilerini kabul ettiği için Başbakan Yardımcısı, Maliye Bakanı Denktaş’a teşekkür ederek, meşru ve haklı olarak ilan edilen KKTC’nin Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanlığına getirilen Denktaş’ı yeni görevinden dolayı kutladı.

Esas olanın, bağımsız KKTC’nin varlığı ve sonsuza dek Anavatan Türkiye ile yaşaması olduğunu ifade eden Bora, Denktaş’a bu makamlarda oturduğu ve KKTC devletini savunduğu  sürece desteklerinin tam olduğunu sözlerine ekledi.

DENKTAŞ

Başbakan Yardımcısı, Maliye Bakanı Serdar Denktaş da, “bugün buralarda olmamızı sağlayan grubun temsilcilerisiniz, ağabeylerimizin, babalarımızın, amcalarımızın temsilcilerisiniz. Bu nedenle her zaman saygı duyduğum bir kesim olarak, sizleri kabul etmekten mutluluk duyuyorum” dedi.

Denktaş, yeni hükümette birincil hedeflerinin, “son yıllarda zayıflayan Türkiye-KKTC ilişkilerinin restore edilmesi” olduğuna dikkat çekti.

KKTC’nin ekonomik olarak güçlenmesi, dünyayla ticaret yapabilmesinin, eksik olan taraflar olduğunu belirten Denktaş, bunların tamamlanabilmesi için KKTC’ye yardımcı olacak tek ülkenin Türkiye olduğunu vurguladı.

Görüşme sürecine de dikkat çeken Denktaş, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın görüşmeleri samimiyetle yürüttüğünü, ancak aynı samimiyeti karşı tarafın göstermediğini, bunun açıklamalarında da çok net bir şekilde görüldüğünü vurguladı.

Hükümet yapısının, son derece uyumlu bir şekilde devam ettiğine de işaret eden Denktaş, önlerinde 2 yıllık bir süre olduğunu, 2 yıl içinde eksiklikleri gidermeye çalışacaklarını, doğru yapılanları ise güçlendireceklerini söyledi.

Denktaş, “mesele, sizin verdiğiniz mücadelenin boşa gitmemesini sağlamak” dedi.