CTP Lefkoşa Milletvekili Doğuş Derya da, hükümeti oluşturan partilerin kendilerini “milliyetçi, egemenliğe sahip çıkan” olarak nitelediğini, ancak her hükümet dönemlerine “KKTC KKTC” dedikleri devletin içini boşalttığını savundu.

Bu partilerin her hükümete geldiğinde ülkenin kurumlarını “peşkeş” çektiğini, şimdi de gençlik ve spor alanı başta olmak üzere diğer ülke değerlerinin “asimile” edilmek istendiğini savunan Derya, bu anlaşma ile kimden ülkeyi düzenleme talebi istendiğini sordu.

Derya, Meclisin “noter” gibi görüldüğünü, ancak ülkede her kurumu ve alanı kalkındırabilecek gücün ve uzmanlığın olduğunu ifade ederek, koordinasyon ofisi açılmasını eleştirdi, anlaşmanın geçmesinin ardından “birkaç gün bağıracaklar sonra unutacaklar” diye düşünüldüğünü söyledi. Derya, ancak hükümetin eylem yapan, geleceğine sahip çıkan gençleri görmesini istedi.

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği’nin tek tek muhtarları, kulüpleri arayarak ofise destek istediğini, gençler arasında ayrımcılık yaptığını ve yetkilerini aştığını iddia eden Derya, hükümetin de buna göz yumduğunu savundu.