PARA TOPLANDI: Mağusa’da yaşayan Denizer ailesinin 5 yaşındaki minik kızı Melissa’nın, hayati önem taşıyan ameliyatının gerçekleştirilebilmesi için gerekli meblağ, yardım kampanyasından sağlandı. Acil olarak Türkiye’de ameliyat olması gereken Melisa’nın ailesi, bu gelişme karşısında büyük mutluluk yaşarken, aile ameliyat için Türkiye’ye gitmeye hazırlanıyor. Duyarlı Kıbrıs Türk toplumuna Melisa adına teşekkür eden Baba Ahmet Denizer, kampanyanın ihtiyaçlı ve yardıma muhtaç diğer insanlar için 12 Nisan tarihine kadar devam edeceğini belirtti. 

“İNSAN HAYATINA ÖNEM VERİLMELİ”: Detay Gazetesi’ne konuşan minik Melissa’nın babası Ahmet Denizer, bu süreçte ülkenin sosyal devlet olma noktasında yetersiz kaldığını bizzat yaşadıklarını belirterek, siyasilerin insan sağlığına daha çok önem vermesini istedi. Benzer durumlar yaşayan çaresiz insanlara devletin sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Denizer, toplumun duyarlılığının ise mutluluk verici olduğunu belirtti.

Rana SARRO

Mağusa’da yaşayan Denizer ailesinin 5 yaşındaki minik kızı Melissa’nın, hayati önem taşıyan ameliyatının gerçekleştirilebilmesi için gerekli meblağ, yardım kampanyasından toplandı.

Acil olarak Türkiye’de ameliyat olması gereken Melisa’nın ailesi, bu gelişme karşısında büyük mutluluk yaşarken, aile ameliyat için Türkiye’ye gitmeye hazırlanıyor.

Baba Ahmet Denizer, 12 Nisan tarihinde son bulacak olan yardım kampanyasından şuana kadar gerekli meblağın tedarik edildiğini belirterek, duyarlı Kıbrıs Türk toplumuna ve destekte bulunan kurum ve kuruluşlara, Melisa adına teşekkür etti.

Detay Gazetesi’ne konuşan minik Melissa’nın babası Ahmet Denizer, bu süreçte ülkenin sosyal devlet olma noktasında yetersiz kaldığını bizzat yaşadıklarını belirterek, siyasilerin insan sağlığına daha çok önem vermesini istedi. Benzer durumlar yaşayan çaresiz insanlara devletin sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Denizer, toplumun duyarlılığının ise mutluluk verici olduğunu belirtti.


“YARDIMA MUHTAÇ İNSANLAR İÇİN”
Kaymakamlığın izni ile 12 Nisan tarihine kadar süresi olan kampanyanın, ihtiyaçlı ve yardıma muhtaç insanlara aktarılması için devam edeceğini belirten Denizer, “kurum, kuruluşlara, medya mensuplarına, destek veren iyiliksever insanlara, bizi yalnız bırakmadıkları ve Melisa’ya bu şansı sundukları için teşekkür ediyoruz. Duyan herkes katkı koymaya çalıştı” dedi.

“TOPLUMUN DUYARLILIĞININ MUTLULUK VERİCİDİR”

Bunun da ülkenin güzelliğinin bir göstergesi olduğunu, toplumun duyarlılığının mutluluk verici olduğunu belirten Denizer, “siyasi boyutta sevgi ve saygının yitirildiği bir dönemden geçerken, insanların birbirine yardım etmesi önemli bir olgudur. Toplumumuz güzel bir toplumdur. Yeter ki bunu siyasiler kirletmesin” diye konuştu.

“DEVLET HALKINA YETERSİZ”

Bu süreçte karşılaştıkları zorluklar nedeniyle, ülkenin sosyal devlet olma noktasında yetersiz olduğu düşüncesini belirtti.

Çocuklarının hayatının söz konusu olduğu bu ameliyatın Türkiye’de yapılması için çözüm yolu ararken, Sağlık Bakanlığı’nın kendilerine herhangi bir yol göstermediğini belirten Denizer, “sosyal devlet denilen kısımda yetersiziz” dedi.

“İNSAN HAYATINA ÖNEM VERİLMELİ”

Siyasilerin insan sağlığına daha çok önem vermesini isteyen Baba Denizer, “bu ülkede bazı ameliyatlar yapılamayabilir. Ancak kurula sevk edildikten sonra hastanın takibinin yapılması gerekiyor. Yol, sokak bilmeyen hastalar, cebinde parası olmayan hastalar olabilir. Bu insanlara Bakanlığın sahip çıkması gerekir” dedi.

“7’NCİ AMELİYATINI GEÇİRECEK”

Çocuğun ameliyatının İstanbul’da Acı Badem Hastanesi’nde yapılması gerektiğini kaydeden Denizer, bunun 7’nci ameliyat olacağını belirtti. 15 Şubat 2010 yılında iş yerinde merdivenlerden yuvarlanarak, kafası dolu damacanaya denk gelen Melissa’nın, kazanın ardından 16 gün hastanede yattığı, sonra ameliyat olduğu, akabinde Cerrahpaşa Hastanesi’ne sevk edildiği, sıvının boşaltılması için başına makine takıldığını anlatan Baba Denizer, ardı ardına operasyon geçirdiğini ifade etti.