Hava Sporları Federasyonu'nda skandallar bitmiyor. Devletin parasıyla alınan uçaklar çürümeye terk edilirken, 2 milyon TL'nin üzerinde harcama yapılarak açılan uçuş okulu da boşa gitti. Spor Dairesi ise uçakların kendilerine ait olmadığını söylüyor.

Kıbrıs Son Dakika adlı haber sitesinde yer alan habere göre, KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş’ın teşvik ve desteğiyle başlatılan havacılık çalışmaları sonucunda Ağustos 1984 yılında Hilmi Aka başkanlığında kurulan Kuzey Kıbrıs Türk Hava Kurumu, Hava Sporları Federasyonu'na dönüştürüldü ancak skandallar bitmiyor.

Kuzey Kıbrıs Türk Hava Kurumu'na Tümgeneral Yılmaz Oral ve Türk Hava Kurumu Genel Başkan vekili İnanç Ayas tarafından birer adet PIPER L-21 model, iki uçak bağışlandı. Daha sonra iki adet BELLANKA uçak yine THK tarafından, KKTHK’muna bağışlandı. Ancak bu uçaklar bakımsızlıktan yok oldu.

20150517_075104.jpg

Kuzey Kıbrıs Türk Hava Kurumu'n 1989 yılında İngiltere’den C-172 tipi dört kişilik ve 1992 yılında C-151 tipi iki kişilik uçak satın alındı. Yıllarca bu iki uçak KKTHK ve daha sonra da kapatılan hava kurumunun yerine 2005 yılında açılan Hava Sporları Federasyonu'na devredilip, uzun yıllar uçuş yaptı. 

2010 yılında, devlet katkılarıyla, Hava Sporları Federasyonu bünyesinde İstanbul’da açılan Yavrukuş Uçuş Okulu ve bu okulda eğitim vermek için Hava Sporları Federasyonu tarafından üç tane C-172 tipi uçak daha satın alınıp uçak sayısı beşe çıkarıldı. 

2014 yılı sonu KKTHSF başkan ve yönetim kurulu görevden alınmasından sonra, Hava Sporları Federasyonu Spor Bakanlığı'na bağlı Spor Dairesi'nin idaresine verildi. Devlet katkısıyla, İstanbul’da açılan Yavrukuş Uçuş Okulu ve yıllardır KKTC’de uçan iki adet ve daha sonra alınan üç adet, toplam beş adet uçak yıllardır çürümeye terk edildi.

Uçuş Okulu ile çürümeye terk edilen uçakların durumu sorulduğunda ise Spor Dairesi uçakların kendilerine ait olmadığı görüşünde... Şimdi merak edilense bu çürümeye terk edilen uçakların kime ait olduğu...

Öte yandan 2 milyon Türk Lirası'nın üzerinde harcama yapılarak uçuş okulunun da durumunun ne olacağı endişeyle izleniyor. Devletten gelen paralarla alınan uçakların çürümeye terk edilmesi ve sahipsiz kalması skandal olarak yorumlanıyor. 

Halkın parasıyla alınan uçakların bakımları yapılmadan çürümeye terk edilmesi vicdanları sızlatıyor. 

20140409_101443.jpg