Fehime Alasya

Hamitköy’de yıllardır devam eden yol sorunu çözüm beklerken, sorunlara yenileri eklendi. Yol sorunun bölge halkı için her geçen gün çekilmez hale gelmesi üzerine, vatandaşlar ilginç yöntemlere başvurarak dikkat çekmeye çalışıyor.

“Bunlar ancak KKTC’de olur” dedirten türden tedbirlerle vatandaşlar hem sürücüleri olası kazalara karşı uyarıyor, hem de yetkilere mesaj gönderiyor

Hamitköy Atatürk Caddesi’nde yıllardır bakım görmeyen asfaltın parçalanması, yolu kullanan sürücüler için tehlike oluşturmaya başladı.

Bölge sakinleri ise görenleri şaşırtan bir yöntemle yol ortasına kovalar dizerek tehlikeye dikkat çekiyor. Kovaların içinde bulunan saksılar ise görenleri şaşırtıyor.

12-06-2015-05-09-50483300.jpg

Halkın Sesi’ne konuşan bölge sakinleri, yolun sonunda yapılan çevre yolu çalışmasından dolayı ağır vasıtalar caddeyi gün içinde çok yoğun kullandığını,yolun bu nedenle çöktüğünü söyledi.

Yola saksı koymak zorunda kaldıklarını ifade eden vatandaşlar, “Çünkü yolun patlak olan kısmına arabaların altı vuruyor. Sürücüler kaza yapıyor” dedi.

ARA SOKAKLAR, NADAS TARLADAN BETER

Lefkoşa Türk Belediyesi’ne bağlandığı yıldan bu yana hak ettiği hizmetleri alamayan Hamitköy’de en büyük sorunlardan olan yol sorunu her geçen gün daha da büyüyor. Hamitköy’ün ara sokaklarında yollarda oluşan derin çukurlar ve çökmeler vatandaşları bezdirdi. Yollarımız, “Nadas tarla yollarından daha kötü” benzetmesini yapan Hamitköylüler,belediyenin bir an önce sorunlarına çare bulmalarını istediler.