Kavsara yayınladığı mesajda, bu gece; kurtuluş, af ve arınma gibi anlamlara gelen, aynı zamanda Mübarek Ramazan Ayının da müjdecisi olan Berat Kandili’nin idrak edileceğini kaydetti.

Berat Kandili nedeniyle ülke genelindeki bütün camilerde yatsı namazından önce kandil programları yapılacağını kaydeden Kavsara, Lefkoşa’da Selimiye Camii'nde idrak edilecek Berat Kandili Programı’nın da BRT 2'den saat 20:40'tan itibaren canlı olarak verileceğini belirtti.

Berat Kandili’nin; Müslümanların Yüce Allah’ın sınırsız af ve merhametine sığınarak günahlardan arınmalarına, ilahi lütuf ve bereketlere mazhar olmalarına vesile olacak müstesna zaman dilimlerinden birisi olduğunu ifade eden Kavsara, böylesi bir gün ve gecede Allaha, insanlık ve çevreye karşı maddi ve manevi yükümlülükleri hatırlama, eksik, hata ve yanlışları telafi ederek kâmil insan olma imkânı sunulduğunu vurguladı.

Yüce Allah’ın Kur’an-ı Kerim’de; “...Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Şüphesiz Allah bütün günahları affeder. Çünkü O, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir" buyurduğunu ifade eden Kavsara, bu gece her Müslümanın Rabbe yönelmesi gerektiğini belirtti.