Din İşleri Başkanlığı, Ankara, İstanbul ve Belçika’dan sonra, Pakistan’da meydana gelen terör saldırılarını kınadı.

Din İşler Balkanı Talip Atalay yaptığı açıklamada, masum insanların hedef alındığı, onlarcasının hayatını kaybettiği ve yüzlercesinin yaralandığı saldırılardan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Atalay, terörist her eylemin, insanlığın birlikte yaşama değer, azim, irade ve gelecek umudunu parçalamayı ve korkuyu hakim kılarak her an diğerine karşı tetikte, güvensiz, bir birine yabancılaşmış bireylerden oluşan bir dünya meydana getirmeyi hedeflediğini kaydetti.

Talip Atalay, “Terörün söz konusu karanlık amacını görerek, ne olursa olsun insanı yaşamaya ve yaşatmaya dair değerlerden asla ödün vermemeliyiz. Bilakis bu değerlere daha sıkı sarılarak, saygı ve dayanışma ruhunu daha diri tutarak saygı ve güven içinde yaşanılacak bir dünya için ortak değerlerin inşasında yardımlaşmalı ve dayanışmalıyız” dedi.

Atalay, bunun için terörün ve teröristin beslendiği kaynakların yok edilmesi konusunda hangi ülkede, hangi dinde olursa olsun insanlığın ortak vicdanının inisiyatif alacağına inandığını belirtti.

Talip Atalay, “bu duygularla, Ankara, İstanbul ve Belçika’da zarar görenlerle birlikte, kardeş Pakistan halkının da acısını yürekten paylaşıyor, ölenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor, terörün her türlüsünü lanetliyor ve kınıyorum” dedi.