Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, genç ormanların ve verimsiz arazilerin değerlendirilerek orman arazisine dönüşmesi için yasal çalışmalar başlatacaklarını açıkladı.

Bakan Dinçyürek, 21 Mart Dünya Ormancılık günü nedeniyle Orman Dairesi Müdürlüğünde görevli personel ile Bakanlıktaki konferans salonunda biraraya gelerek Ormancılık Günlerini kutladı.

Dinçyürek yaptığı konuşmada, sağlıklı bir yaşam sürdürmek için ormanların oksijen kaynakları açısından en değerli varlığımız olduğunu söyledi.

Nufus artışları , sanayileşme  ve çarpık yapılaşmanın artmasının soluduğumuz havayı etkileyen olumsuz faktörler olduğuna dikkati çeken Dinçyürek, teknolojinin bir taraftan yaşamın bir parçası iken, bir taraftan da geleceğe yönelik yaşadığımız çevreyi koruma adına bir çok olumsuzluklar barındırdığına dikkat çekti.

Bu olumsuzlukların başında çevrenin daha çok tahrip olması ve orman arazilerinin azalması olduğunu vurgulayan Dinçyürek, yıllarca varolan ormanların korunamamasının sadece KKTC'de değil bütün dünyada orman arazilerinin azalmasına neden olduğunu belirtti.

Dinçyürek, genç ormanların orman arazisi olarak değerlendirilmesi adına yasal bir çalışma başlattıklarını ve önümüzdeki günlerde bu konudaki çalışmaları tamamlayarak Bakanlar Kurulu gündemine getireceklerini söyledi.

Her yıl 1 Milyon fidan dikme hedefini devam ettirdiklerini ifade eden Dinçyürek, bu hedefi gerçekleştirmek için orman arazilerine ihtiyaç olduğunu belirtti.

Dinçyürek, bu konuda verimsiz alanların değerlendirilmesi kapsamında bu alanların orman alanlarına dönüştürülmesi çalışmaları yapacaklarını vurguladı.

Orman Dairesi personeline bugüne kadar ormanların korunup gelişmesi adına yapmış oldukları çalışmalar nedeniyle teşekkür eden Dinçyürek, daire personelinin zort şartlarda özverili bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirtti.

Personelin çalışma şartlarını daha iyi seviyelere yükseltebilmek ve araç ve ekipman bakımından daireyi güçlendirmek için çalışma yaptıklarını ifade eden Dinçyürek, tüm personelin dünya ormancılık gününü kutladı.

Bakan Dinçyürek ayrıca, 10 yılı aşkın süredir daireye ihtiyaç duyulan kadrolu orman mühendisi alınmadığını belirterek 2015 yılı içerisinde bu kadrolar için  münhaller açacaklarını söyledi.

Mevcut kadrolardaki terfi düzenlemeleri için de çalışma başlattıklarını söyleyen Dinçyürek, bu konuda da yine 2015 yılı içerisinde çalışmalar gerçekleştireceklerini ifade etti.

img_6723.jpg

ARKIN:"ORMANLAR OLMAZSA OLMAZIMIZDIR"

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Bülent Arkın da konuşmasında, tüm daire çalışanlarının Dünya Ormancılık gününü kutlayarak ormanların, canlıların olmazsa olmazı olduğunun herkes tarafından bilindiğini söyledi.

Arkın, özellikle bu yıl doğada ot sayısının artması nedeniyle yazın orman yangınları riskinin de çoğalabileceğine dikkat çekerek personelin özverili çalışmalarına yazın da aynı kararlılıkla devam ettirmesini diledi.

img_6732.jpg

DİREK:"İŞBİRLİĞİ ÇERÇEVESİNDE HAREKET EDİYORUZ"

Orman Dairesi Müdürü İsa Direk ise bütün çalışanların işbirliği çerçevesinde hareket ettiğini belirterek bundan büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

Direk, Pazartesinden itibaren yaz ayları için hazırlıklara başlanacağına dikkat öekerek birlik ve beraberlik içerisinde güzel çalışmalara imza atacaklarına emin olduğunu vurguladı.