Ülkemizin sevilen insanlarından diş hekimi İzgü Beyar, kliniğinde çalışırken kalp krizi geçirerek, 45 yaşında hayata veda etti

Melin DOBRAN
Ülkemizin tanınan ve sevilen diş hekimlerinden 45 yaşındaki İzgü Beyar dün sabah 09.00 raddelerinde klinikte çalışırken aniden rahatsızlanarak hayatını kaybetti.

Güvenilir kaynaklardan alınan bilgiye göre; sabah erken saatlerde kliniğine giden ve hasta görmeye başlayan Beyar’ın fenalaşması üzerine ambulans çağrıldı. Yolda hayatını kaybeden  Beyar’ın aort damarının yırtılması sonucu öldüğü belirtilirken, acilen kalp ameliyatı olması için bir süre önce doktorları tarafından uyarıldığı bildirildi. 

Herkesi yasa boğdu

Evli ve 2 erkek çocuk sahibi olan Beyar’ın ani ölümü ailesi ve sevenleri başta olmak üzere tüm ülkeyi yasa boğdu. Beyar, Lefkoşa’da Dereboyu Osmanpaşa Caddesi’nde Pedodent Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı isimli kliniği çalıştırıyordu.
Sevilen doktorun sosyal paylaşım sitesindeki hesabına onlarca seveni, üzüntülerini dile getiren mesajlar gönderdi. Beyar’ın cenazesinin bugün İsmail Safa Camisi’nde, öğle namazına müteakip kılınacak olan cenaze namazının ardından Lefkoşa Mezarlığı’nda toprağa verilmesi bekleniyor.

“Önceden kalp sorunu vardı”

Ambulansla hastaneye kaldırılan Beyar’ı kontrol eden kalp hastalıkları uzmanından alınan bilgiye göre, önceden kalp rahatsızlığı olduğu öğrenildi. Kalp hastalıkları uzmanı, “Yaklaşık 2 hafta önce en erken zamanda ameliyat olması söylenmişti. Çünkü bu kalp sorununun ciddi boyutu vardı. Sabah ambulans onu acil servise getirdiğinde yaşamıyordu. Yaklaşık 1 saat kalp masajı yaptık. Kalbi çalışmayınca eko yaptık. Cihazın ekranında kalp zarında sıvı olduğunu gördük. Kalp zarında sıvı olduğu zaman büyük ihtimal aort damarının yırtıldığı tanısını düşünürüz. Yani hasta vefat etse bile aort damarı görünür. Kesin ölüm nedeni otopsiden sonra netlik kazanır fakat aile otopsi yapılmasını istemedi. Biz de saygı gösterdik” ifadelerini kullandı.

Bakanlıktan ambulans açıklaması

Beyar’ın beklenmedik vefatından sonra gündeme gelen iddialar hakkında Sağlık Bakanlığı dün bir açıklama yaptı.
Sağlık Bakanlığı, geçirdiği ani rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden diş hekimi İzgü Beyar’a müdahale eden 112 Hızır Servis ambulansı ve çalışanları hakkında ortaya atılan iddiaların tamamıyla asılsız olduğunu belirtti.

Çalışanları üzen yayın…

Bir internet gazetesinde yer alan iddialar üzerine yazılı açıklama yapan Bakanlık, Beyar’ı almaya giden ambulansın içerisinde yeterli donanım, hatta sedye olmadığı ve hastanın vatandaşlar tarafından ambulansa taşındığı yönündeki iddiaların, tamamen uyduruk, gerçeklerle bağdaşmayan ve etik yayıncılık anlayışından uzak olduğunu belirtti ve bu tür asparagas yayınların özveriyle 24 saat görev sürdüren sağlık çalışanları ile sağlık kurumlarına yapılmış büyük bir haksızlık olduğunu kaydetti.

Sağlık Bakanlığı, 112 Hızır Servis ekibinin, İzgü Beyar için çağrı geldikten 5 dakika gibi kısa bir süre içerisinde müdahale gerçekleştirdiğini belirterek, bu müdahalenin tam donanımlı ve uzman sağlık personeli tarafından yapıldığını vurguladı.

İhbar 09.05’te geldi

Açıklamasında, 112 Hızır Servis Komuta Kontrol Merkezinin elektronik kayıtlarına göre, İzgü Beyar için dün sabah saat 09.05’te 227 06 72 numaralı telefonundan 112 Hızır Servise ihbar geldiği ve ekibin 26 saniye içerisinde olay yerine hareket ettiği bilgisini de veren Sağlık Bakanlığı, saat 09.10 itibarıyla, 112 Hızır Servis ekibinin olay yerinde hastaya müdahaleye başladığı ve 09.16’da da hastanın ambulansla hastaneye getirilip saat 09.20’de acil servisten girişinin yapıldığını kaydetti