T-MBA Kariyer Zirvesi etkinliği her yıl İstanbul’da tüm Doğa Kolejleri olarak gerçekleştiriyor. Doğu Akdeniz Doğa Koleji de bu gelenek kapsamında aynı algıyı KKTC’de de yaratmak ve konuşmacı olarak yer alan bireylerin öğrencilere yol göstermeleri için bu etkinliği düzenledi.

Etkinlikte açılık konuşmasını Doğa Okulları Sahibi Fethi Şimşek gerçekleştirdi.

Etkinliğe konuşmacı olarak ise, Microsoft Türkiye Ceo Sn.Dr.Anıl Çekiç, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Sn:Halil İbrahim Akça, Doğa Koleji Ceo  Sn Serkan Bünyamin Çelikten,KKTC Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Sn.Prof.Dr.İbrahim Benter ve Sanatçı Filiz Akın katıldı.

Microsoft Türkiye Ceo Sn.Dr.Anıl Çekiç

“Doğa Koleji Microsoft Türkiye’deki en büyük eğitim iş ortağıdır. Aynı zamanda 2014 yılında Microsoft da yenilikçi ve en başarılı okul uygulaması ödülü de almıştır. Doğa Koleji’ne yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum çünkü eğitime teknolojinin değer katması siz öğrencilerimizin başarısı içi bire bir önkoşul olarak göze batıyor.

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Sn:Halil İbrahim Akça ise geçmiş eğitim ve kariyer  yaşamından bahsederek, İstanbul Teknik Üniversitesi’nde elektronik ve haberleşme mühendisliği okuduktan sonda Devlet Planlama Teşkilatına uzman yardımcısı olarak girdiğini belirtti.Daha sonra ise  burada kariyer yapmanın pek imkanı olmadığı ve Amerika Birleşik Devletine ekonomi alanında Master yapmak için gittiğini sözlerine ekledi.

Doğa Koleji Ceo'su Serkan Bünyamin Çelikten de Ekonominin geleceği olan eğitim programı T-MBA olduğunu ve  amacının geleceğin liderini yetiştirmek olduğu belirtti.

KKTC Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Sn.Prof.Dr.İbrahim Benter ise hayvanları koruma derneğinden bahsederek hayvanları emekliğe çıkarma vakfıyla tanıştığını ve bununla ilgili yaşadıklarını anlattı.

Son olarak konuşmasını gerçekleştiren Sanatçı Filiz Akın ise kendi mesleki tecrübe ve deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.