CTP-BG milletvekili Doğuş Derya’nın, “Rumlar da tecavüzlere maruz kaldı” açıklamasına tepki gösteren Kıbrıs gazileri, Derya hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Vatan Gazetesi’nin haberine göre, Türkiye Muharip Gaziler Derneği ve emekli Astsubaylar Derneği Başkanı Esen Ömürlü başkanlığında bir grup gazi, Doğuş Derya’nın Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan Türk askerine yönelik ifadelerini savcılığa taşıdı. Kendilerine tecavüzcü yakıştırmasının kabul edilemez olduğunu belirten Kıbrıs gazileri, Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) Lefkoşa Milletvekili Doğuş Derya hakkında; hakaret ve iftiradan suç duyurusunda bulundu.

Yargılanması gerek

Milletvekili Doğuş Derya’nın kendileri sayesinde Kıbrıs Türkünün bağımsızlık sembolü olan Cumhuriyet Meclisi’nde görev yaptığını kaydeden Kıbrıs gazileri,”Türk askeri Kıbrıs Türk halkının can, mal namus ve şerefini korumuştur. Kıbrıs davasına gönül veren ve bu uğurda canlarını ortaya koyan gazilerin her zaman Kıbrıs Türkünün yanındadır. 1974 öncesinde binlerce Kıbrıslı Türk öldürülmüş, yok edilmiş, yerinden yurdundan uzaklaştırılmıştır. Türk askeri adaya gelmeseydi bugün adada Türkün varlığından ve Doğuş Derya’dan söz etmek mümkün olmayacaktı. Türk askeri tam tersi Türklere uygulanan katliamlara ve tecavüzlere son vermiştir. 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nın gazileri olarak Türk askerine hakaret eden, onurlarını hiçe sayan milletvekili Doğuş Derya’nın yargılanmasını istiyoruz” dedi.

Meclis izin verirse yargılanacak

Savcılığa ifade veren gazilerin suç duyuruları işleme alındı ancak Derya milletvekili olduğu için hakkında açılacak bir soruşturmada meclisin yargılanmasına izin vermesi gerekecek. Aksi takdirde Doğuş Derya hakkındaki suç duyurusu milletvekilliği sonrasına bırakılacak.

Kaynak: Vatan Gazetesi