Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 33’üncü kuruluş yıldönümü münasebetiyle KKTC Doha Temsilcisi Aytuğ Fazıl Plümer ve eşi Serpil Plümer’in ev sahipliğinde  bir resepsiyon düzenlendi

Enformasyon Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre W Doha Hotel’de yer alan resepsiyona TC Doha Büyükelçisi Ahmet Demirok’un yanı sıra Doha’daki yabancı büyükelçiliklerden de çok sayıda elçi ve diplomat katıldı

Resepsiyonda ayrıca çeşitli Bakanlıklardan ve ticaret odasından Katarlı yetkililer ile Türk ve Katarlı işadamları da hazır bulundu.

Temsilci Aytuğ Plümer, resepsiyonda yaptığı konuşmada, Katar Devletinin KKTC’nin haklı davasına vermekte olduğu desteğe teşekkür ederek son yıllarda Katar ile gelişen ilişkilere dikkat çekti.

KKTC Dışişleri Bakanlarının son iki yılda Katar’a yaptığı resmi ziyaretlerin önemli olduğunu belirten Plümer, özellikle ticaret ve eğitim alanlarında ikili ilişkilerin geliştirilmesi için var olan potansiyelin en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Plümer, Türkiye’den boruyla su getirme projesinin tamamlanması üzerine tarım dahil birçok alanda ortak işbirliği imkanlarının ortaya çıktığını belirterek, bu olumlu gelişmeler ve elverişli yatırım iklimi çerçevesinde, Katarlı işadamlarını KKTC’ye yatırım yapmaya davet etti.

Temsilci Plümer ayrıca iki taraf arasında devam eden müzakerelerde gelinen aşamaya da değinerek, Kıbrıs Türk tarafının sürecin başarıya ulaşması için tüm çabayı gösterdiğini söyledi.

Geçtiğimiz hafta İsviçre’de yer alan liderler görüşmesinin bir hafta aradan sonra 20 Kasım’da tekrar kaldığı yerden başlayacağını ifade eden Plümer, bu sürecin olumlu sonuçlanmasını istediklerini kaydetti.