Zorkun TAŞER

Başkent Lefkoşa’da dün gece saat 22.00 sıralarında, bir anlık dikkatsizlik sonucu meydana gelen ve iki aracın karıştığı kazada yine yürekler ağza geldi. Olaydan sonra hurdaya dönen CZ 723 plakalı arabadan yaralı olarak kurtarılan ve hastaneye kaldırılan Şükrü Demir’in beyin travması geçirme ihtimaline karşı doktorlar seferber oldu.

Yenişehir ışıklarındaki kaza, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde doktorluk yapan Hüseyin Cahit Taşkıran isimli sürücünün yönetmindeki EP 176 plakalı araçla seyrederken, karşı yönden gelen ve sağa dönmek isteyen Şükrü Demir yönetimindeki CZ 723 plakalı araçla çarpışması sonucu oldu.

Doktor hastaneye kendisi gitti

Araçlarda ciddi boyutta hasarın meydana geldiği kazada yaralanan araç sürücülerinden doktor olan Hüseyin Cahit Taşkıran kendi imkanlarıyla hastaneye giderken, CZ 723 plakalı araç sürücüsü Şükrü Demir, olay yerine çağrılan ambulansla yaralı vaziyette Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Şükrü Demir müşahede altında

Yetkililerden, olaydan sonra ambulansla Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Şükrü Demir için seferber olan doktorların gerekli tetkiklerini yaptığını ve yaralının müşahede altına alındığı öğrenildi. Şükrü Demir’in, kaza esnasında kafasını direksiyona ve cama çarpmasından dolayı, beyin travması geçirdiğinden şüpheleniliyor.

İki tarafa da aynı anda yeşil yanıyor...

Kazadan sonra olay yerine gelen Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Tahkikat Bölümündeki görevli memurların, gerekli ölçümleri yapmasının ardından hasarlı araçlar çekiciyle kaldırıldı.
Yenişehir bölgesinde oturduğunu söyleyen bir vatandaş, trafik ışıklarının aynı anda iki yöne yanması nedeniyle sık sık kaza olduğunu belirterek, “İki tarafa da aynı anda yeşil yanıyor. İnsanlar yol hakkı nasıl olsa benim diyerek ya sağa dönüyor ya da direk gidiyor. Karşı yönden gelen de aynı şekilde düşünüyor ve kazalar oluyor. Bu yıllardır böyle. Aynı noktada birçok kez daha ağır yaralanmayla sonuçlanan kaza oldu. Bir facia yaşanmadan trafik ışıklarına bir düzen getirilmesi şart” dedi.