Demokrat Parti Ulusal Güçler (DPUG), Kıbrıs Sorunu çözüm süreci ile ilgili başlattığı aydınlanma ziyaretlerine devam ediyor.

Bu bağlamda DPUG Genel Başkanı Serdar Denktaş, İskele İlçe Başkanı Milletvekili Hüseyin Avkıran Alanlı ve bazı parti yetkilileri ile Ziyamet, Gelincik ve Derince’yi ziyaret ederek, bölge halkıyla bir araya geldi.

Ziyaretler sırasında öncelikle vatandaşın sorularını yanıtlayan, sıkıntı ve taleplerini dinleyen Serdar Denktaş ve beraberindeki heyet, daha sonra Çözüm süreci ile ilgili bilgi verdi.

Ziyaretlerde yaptığı konuşmalarında, “Aydınlanma ziyaretleri”nin amacından bahseden Serdar Denktaş, Kıbrıs sorunu çözüm sürecinin ciddi ve sorunlu konuların görüşülmeye başlamasıyla son derece önemli bir safhaya ulaşmak üzere olduğuna işaret etti.

Denktaş, yıllardan beridir sürdürülen görüşmelerde oluşan Kırmızı çizgilerin artık masada bulunmadığına bir kez daha dikkati çekerek, yaşayabilir bir çözüm için varılacak bir antlaşma içeriğinde var olması gereken unsurların neler olması gerektiğini Ziyamet, Gelincik ve Derince halkı ile de paylaştı.

Denktaş: “Halkımızın hassasiyetlerinin dikkate alınmadığı bir antlaşma ile bir kez daha Kıbrıs Sorununun çözüme ulaşması sağlanamazsa Kıbrıslı Türklerden yeni bir çözüm süreci bekleme talebi ile kimse karşımıza çıkmamalıdır”

1-357.jpg

Sürecin Annan Planı sürecinden farklı yürütüldüğünün altını çizen Denktaş, şöyle konuştu:

“Yeni planın Annan Planı’ndan farklılığı, iki liderin planı kabul etmesi noktasından itibaren hiçbir değişikliğe uğrama imkanı bulunmamasıdır. Annan planı bir taslak metin olarak önümüze geldikten sonra beş kez değiştirilmiş ve referanduma o şekilde götürülmüştür. Bu kez durum farklıdır. Plan sonuçlanmış şekilde önümüze gelecek ve bizlere sadece evet veya hayır cevabı vermek durumunda olacağız. Bu yaklaşım belki de toplumsal tartışma sonucu ortaya çıkacak ortak akıl sayesinde bazı değişikliklere uğratılarak onaylanabilecekken, halkımızın bütününün hissiyatlarını dikkate almaksızın sadece görüşmeci ve heyetinin onayı ile ve değiştirilemeyecek bir şekilde önümüze bir referandumla konulması halinde önemli bir fırsat kaçırılmış olur. Halkımızın hassasiyetlerinin dikkate alınmadığı bir antlaşma ile bir kez daha Kıbrıs Sorununun çözüme ulaşması sağlanamazsa Kıbrıslı Türklerden yeni bir çözüm süreci bekleme talebi ile kimse karşımıza çıkmamalıdır.”

Alanlı

DPUG İskele İlçe Başkanı, Milletvekili Hüseyin Avkıran Alanlı da, bölge halkının kendilerine gösterdikleri yoğun ilgiye teşekkür ederek, DPUG olarak bölge halkının ve ülkenin sıkıntı ve taleplerini karşılayabilmek için yapılan çalışmaları aktardı.

Ulusal Davanın DPUG’nin omuzlarına kaldığına işaret ederek, bölge halkının Kıbrıs sorununa yönelik hassasiyetini çok iyi bildiklerinin altını çizen Alanlı, DPUG olarak çözüm sürecinin yakın takipçisi olacaklarını ifade etti.

DPUG'nin Aydınlanma ziyaretleri bölge bölge devam edecek.

2-329.jpg