Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Kadın Örgütü, ‘8 Mart Dünya Kadınlar’ gününde mücadele ve varoluş yıllarında hemşirelik mesleğini icra eden Vedia Atalay ile TMT yemini eden ilk kadın unvanına sahip olan ve 1968’de de Kıbrıs Türk Kız İzci Örgütü’nü kuran Güner Necat’ı evlerinde ziyaret etti.

Ziyaretleri, DP-UG Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın eşi Müge Denktaş ile DP-UG Kadın Örgütü Genel Başkanı Esen Yalın Aktoprak’ın da aralarında bulunduğu bir heyet gerçekleştirdi.

DENKTAŞ

DP-UG’den yapılan açıklamaya göre, ziyaretlerde yaptığı konuşmalarda Kıbrıs Türk kadınının önemine dikkat çeken DP-UG Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın eşi Müge Denktaş, “Kıbrıs Türk Kadını bir eş olmanın dışında milli mücadele ve varoluş yıllarında gerektiğinde cephelerde savaşan ve savaş sonrasında hayatın her alanında var olarak ülkemizin gelişip kalkınmasında da büyük rol oynamıştır. Bu nedenle kadınlarımız kutsaldır” dedi.

Denktaş, DP-UG’nin kadınları sadece ‘Dünya Kadınlar Günü’nde değil, her zaman hatırladığı ve sorunlarını çözmek için yanlarında olduğuna işaret ederek, kadınların toplum içerisinde karşılaştıkları sorunları dile getirdi.

Kadınların sorunlarının başında gelen ‘kadına karşı şiddet’ konusuna da vurgu yapan Müge Denktaş, şiddetin her türlüsünün insan onuruna aykırı, hoş karşılanmayan bir davranış olduğunu ve kabullenmenin mümkün olamayacağının bilinmesini istedi.

AKTOPRAK

DP-UG Kadın Örgütü Genel Başkanı Esen Yalın Aktoprak ise yaptığı konuşmalarda, Kıbrıs Türk kadınının ülkenin ve ailelerin şekillenmesinde tarih boyunca önemli bir rol oynadığını ve geleceğin yaşam mimarları olduğunu söyledi.

Aktoprak, “Nitekim günümüzde de kadınlarımız, sosyal hayat içinde aktif olarak yer almakta, çalışan, üreten ve yöneten bir konumda yer almaktadırlar” dedi.

Esen Yalın Aktoprak, kadınların toplumun şekillenmesinde önemli rol aldığı gerçeğine vurgu yaptı.

Vedia Atalay ile  Güner Necat ise deneyim ve tecrübelerini dile getirip, anlarını paylaştı.