DP-UG’den yapılan açıklamaya göre, ziyaretler esnasında değerlendirmelerde bulunan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı, DP Ulusal Güçler Genel Sekreteri Hasan Taçoy, partinin tam bir bütünlük içinde olduğunu dile getirdi.

19 Nisan’da gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçimi için örgütler ile değerlendirmeler yapıp, seçime yönelik birlikte yapacakları çalışmaları planladıklarını kaydeden Taçoy, parti olarak bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu’nu destekleme kararı aldıklarını hatırlattı.

Taçoy, “Seçime çok daha hızlı hazırlanıyoruz. Sevinerek görüyorum ki, örgütlerimizde birlik bütünlük hakim, bu dayanışma ruhu parti içinde benimsenmiş, sevgi ve hoşgörüyü hakim kılarak, Cumhurbaşkanlığı seçiminde bağımsız aday Dr. Derviş Eroğlu’nun ilk turda seçimi kazanması için çok heyecanlı bir şekilde hazırlanıyoruz” dedi.

Hasan Taçoy, şöyle devam etti:
“Müzakere masasında, eşitliğimizin ve geleceğimizin garanti edildiği, buradan hareketle devletimizin bizim en önemli teminatımız olduğunu bilerek, haklarımızı savunarak masada var olacak kişi Dr. Derviş Eroğlu’dur”

Taçoy, 19 Nisan’da bireysel hesaplaşma içerisine girmeden, halkın çıkarlarını göz önünde bulundurarak sandığa gitmek ve Eroğlu’na bir dönem daha güven teyit ederek, geleceği daha güzel kılmak gerektirdiğini söyledi.