BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU: “(DR. FAZIL KÜÇÜK’ÜN) BAŞLATTIĞI VE KIBRIS TÜRKÜ’NÜN YOLUNU AYDINLATAN MÜCADELESİNİN HALKIMIZIN GELECEĞİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR YOL GÖSTERİCİ OLDUĞUNUN BİLİNCİNDEYİZ”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Dr. Fazıl Küçük’ün başlattığı mücadelenin Kıbrıs Türkü’nün geleceği için çok önemli bir yol gösterici olduğunu belirtti.

Başbakan Yorgancıoğlu Dr. Fazıl Küçük’ün ölüm yıldönümü vesilesiyle yayımladığı mesajda, Kıbrıs Türk halkının gönlünde özel bir yere sahip olan özgürlük ve varoluş mücadelesi lideri Dr. Fazıl Küçük'ü, vefatının 31’inci yıldönümünde özlem ve saygıyla anıldığını kaydetti.

Yorgancıoğlu, “Dr. Küçük, o zorlu yıllarda azim ve kararlılıkla verdiği mücadeleler sonucunda Kıbrıs Türk halkına yol göstermiş, halkının umut ve güç kaynağı olmuştur. O’nun geçmişte başlattığı ve Kıbrıs Türkü’nün yolunu aydınlatan mücadelesinin halkımızın geleceği için çok önemli bir yol gösterici olduğunun bilincindeyiz” dedi.

Dr. Küçük’ün mücadelesindeki duruşu ve düşüncelerinin; KKTC’nin aydınlık geleceği için, çağdaş ve demokratik dünyayı yakalamak adına takipçisi olacaklarını kaydeden Yorgancıoğlu, yaşanan zor yılların üstesinden birlik ve beraberlikle hareket ederek gelen Kıbrıslı Türklerin bugün halen dünyayla bütünleşme, hak ettiği dünya devletlerinin yaşam standartlarına, daha refah bir seviyeye ulaşma çabası verdiğini belirtti.

Yorgancıoğlu, “Adada çözümsüz kalan Kıbrıs sorunu her konuda ve alanda önümüze engel olarak çıkmaktadır. Geçmişten bugüne yürütülen müzakerelerde ortaya koyduğumuz yapıcı tavrımız ve barışa olan güçlü inancımıza rağmen bugün adadaki ortağımız Kıbrıs Rum tarafı ile eşit haklara sahip değilken, bunun yanında birçok ambargo ve izolasyonlar altında gelişmeye ve kalkınmaya çalışan bir devlet olarak çabalarımızı sürdürüyoruz. Çözüme olan inancımız ve kararlı duruşumuzla bu yoldaki mücadelemiz devam edecektir” dedi.

Başbakan Yorgancıoğlu, Dr. Küçük’ün devleti yüceltmek adına verddiği hizmetlerin unutulamayacağını vurguladı.

KARADENİZ KÜLTÜR DERNEĞİ, DR. KÜÇÜK’ÜN ÖLÜM YILDÖNÜMÜ NEDENİYLE MESAJ YAYINLADI

KKTC Karadeniz Kültür Derneği, Kıbrıs Türk halkının Varoluş ve Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük’ün 31. ölüm yıldönümü nedeniyle mesaj yayınlayarak, Küçük’ün Kıbrıs Türkü’nün yolunu aydınlatan mücadelesinde, halkın geleceği için çok önemli bir ışık tuttuğunu kaydetti.

“Fazıl Küçük’ün özgürlük mücadelesindeki duruşu ve düşüncelerinin, KKTC’nin aydınlık geleceği ve çağdaş dünyayı yakalamak için, takipçisi olmaya devam edeceğiz” diyen Büyükyılmaz, Küçük’ü rahmetle andıklarını sözlerine ekledi

ÇEVRE VE DOĞAL KAYNAKLAR BAKANI HAKAN DİNÇYÜREK'İN ÖZGÜRLÜK MÜCALEDESİ LİDERİ DR.KÜÇÜK'ÜN ÖLÜM YILDÖNÜMÜ NEDENİYLE YAYINLADIĞI MESAJ...

Kıbrıs Türk Halkının varoluş ve özgürlük mücadelesi Lideri  Dr.Fazıl Küçük'ün aramızdan ayrılışının 31.yıldönümünde onu, bir kez daha özlemle hatırlıyoruz.

Kıbrıs adasında Doktor Küçük ve ona inanan arkadaşlarının yaktığı ışık bizlerin yolunu aydınlatmış ve azimle, kararlılıkla yürünen bu yol sonunda Kıbrıs Türkü bağımsız devletini ilan etmiştir.

Dr.Küçük bizler için "Mücadele" demektir. Adada Kıbrıs Türklerinin maruz kaldığı baskı ve zulüm günlerde halkını bir ve birlikte tutarak ortaya koymuş olduğu çaba, Dr.Küçük'ün halkı için her fedakarlığa katlanan bir Lider olarak duruşunun en büyük sembolüdür.

"Büyük Türk Milletinin kanını taşıyan Kıbrıs Türkü, ne bugün ne de yarın atıldığımız ve ant içtiğimiz bu zorlu uğraştan gerileyecek değiliz" diyen Dr.Küçük, Ada üzerinde her türlü baskı ve zorluğa rağmen Kıbrıs'ta vermiş olduğumuz mücadeleyi kitlesel olarak örgütleyen bir dava insanı olarak her zaman kalbimizde yer bulacaktır.

Onun bizlere bıraktığı mirası devam ettirerek gelecek nesillere aktarmak, bununla birlikte Kurduğumuz devleti güçlendirerek halkımızın refah seviyesini arttırmak için çalışmak, bizlerin en büyük görevidir.

Bu duygu ve düşüncelerle Özgürlük Mücadelesi Liderimizi, aramızdan ayrılışının 31.yıldönümünde saygı ve rahmetle anıyor, aziz hatırası önünde şükranla eğiliyoruz.  

DR. KÜÇÜK TOPLUMSAL MÜCADELE ÖNDERİMİZDİR

Demokrat Parti Ulusal Güçler İngiliz Sömürge İdaresine ve ENOSİS çığırtkanlığı yapan Rumlara karşı Kıbrıs Türk Halkının siyasi örgütlenmesini ve direnmesini sağlayan, en zor dönemde ve koşullarda varolmak için verdiği toplumsal mücadelenin önderi olan Dr. Fazıl KÜÇÜK’ü ölümünün 31. Yıldönümünde saygı, minnet ve rahmetle anmaktadır.

Dr. Fazıl KÜÇÜK ve mücadele arkadaşları, Kıbrıslı Türkler için mutlak bir yok oluş demek olan ENOSİS tehlikesine karşı hem toplumu hem de Türkiye’yi uyararak, ulusal direnişin temelini atmışlardır. Dr. KÜÇÜK ve yakın mesai arkdaşlarının Türkiye’ye yaptıkları sürekli uyarılar ve ziyaretler sonucunda önce Anavatan Türkiye Halkı, sonra da Anavatan Türkiye Hükümeti Kıbrıs sorunun bilincine varmış ve Kıbrıs Türk Halkının haklı davasına destek olmuştur.

Bir ATATÜRK aşığı olan Dr KÜÇÜK, ATATÜRK İlkelerinin ve Devrimlerinin Kıbrıslı Türkler tarafından benimsenmesine öncülük etmiştir. Evkafın Kıbrıslı Türklerin idaresine devredilmesi için verdiği mücadele hedefine ulaşmış ve 1955 yılında Evkaf yönetimi Türklere devredilmiştir.

Türklerin ve Rumların eşitliği esasına göre kurulan Kıbrıs Cumhuriyeti’nin ilk Cumhurbaşkan Muavini olarak sürdürdüğü siyasi hayatında Kıbrıslı Türklerin ekonomik olarak güçlenmesi için çaba göstermiştir. 1963 de Kıbrıs Cumhuriyetinin yıkılması ile de Kıbrıs Türk Yönetiminin Başkanlığını üstlenmiştir.

Dr. Fazıl Küçük ve mücadele arkadaşlarının İngiliz Sömürge İdaresine karşı başlattıkları mücadele, Türk Mukavenmet Teşkilatı ile ivme kazanmış ve 1963’de başlayan kanlı Rum saldırılarına karşı toplumsal direnişin temelini oluşturmuştur.

Halktan biri olarak halk için siyaset yapan Dr. Fazıl KÜÇÜK, Kıbrıs Türk Halkı’nın demokrasiyi bir yaşam arzı olarak benimsemesi için de unutulmaz hizmetler vermiştir. Çıkardığı Halkın Sesi Gazetesi, bir dönem Kıbrıslı Türklerin sesini dünyaya duyuran en önemli gazete olması yanında toplumu aydınlatan bir kaynak vazifesi görmüştür.

Demokrat Parti Ulusal Güçler, Dr. Fazıl KÜÇÜK ve mücadele arkadaşlarının, toplumsal varoluşumuz için verdiği mücadelenin unutulmasına fırsat vermeyecek, onların bizlere emaneti olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini yaşatacak ve onların aziz hatıralarına her zaman sahip çıkacaktır.

KIBRIS TMT MÜCAHİTLER DERNEĞİ DR. FAZIL KÜÇÜK’ÜN 31’İNCİ ÖLÜM YILDÖNÜMÜ KAPSAMINDA MESAJ YAYINLADI

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, Kıbrıs Türk Halkının Varoluş Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük’ün 31. ölüm yıldönümü kapsamında mesaj yayınladı.

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkanı Yılmaz Bora mesajında, Dr. Fazıl Küçük’ü ölüm yıldönümünde sevgi, saygı ve rahmetle andıklarını belirterek, onun Kıbrıs Türk halkını İngiliz Sömürge idaresine karşı örgütleyen ve ömrünü bu dava uğruna harcayan kişi olduğunu kaydetti.

“Atatürkçü ve ilerici genç bir doktor olarak başladığı çalışma hayatında hep Kıbrıs Türk halkının haklarını ve özgürlüğünü savunmuştur. Doktorluk mesleğinin yanında kalemiyle ve kurduğu “Halkın Sesi Gazetesi” ile de kısa zamanda Kıbrıs Türk halkının sevgi ve saygısını kazandı. Alçak gönüllü ve halk adamlığı O’nun en büyük meziyeti idi. Eğitime, bilime ve gençliğe büyük önem veriyordu. Köy köy geziyor ve halkın sorunlarıyla yakından ilgileniyordu. Bir taraftan da en büyük silahı olan Gazetesiyle, sömürge idaresiyle de boğuşuyordu. Köylerden başlayarak halkın uyanışını ve teşkilatlanmasını sağladı. Türk Aile Mahkemesinin kuruluşu, Türk Tali Okullarının açılışı, Müftülük makamının yeniden yapılandırılması ve Evkafın Türk halkına devri O günlerin zor şartlarında elde ettiği önemli başarılardır” diyen Bora, onun dava arkadaşı, Kurucu Cumhurbaşkanı  Rauf R. Denktaş’la birlikte halkı direnişe hazırlayıp Anavatan Türkiye ile uyumlu ilişkiler yanında, Türkiye’nin katkı ve desteğini sağladığını anımsattı.

Bora, Kıbrıs Türk halkının Dr. Fazıl Küçük’ü daima gönlünde ve Kıbrıs Türk tarihinde yaşatacağını da vurguladı.

MECLİS BAŞKANI SİBER FAZIL KÜÇÜK’ÜN ÖLÜM YILDÖNÜMÜ DOLAYISIYLA MESAJ YAYINLADI

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Kıbrıs Türk Halkının Varoluş Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük’ün 31’inci ölüm yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı ve Küçük’ün yaşamının büyük bir bölümünü kendi toplumunun geleceğinin aydınlığa kavuşması, hak ettiği adil ve demokratik yaşam düzeyine ulaşması için harcadığını vurguladı.

Siber yayınladığı mesajda, Küçük’ü 31’nci ölüm yıldönümünde saygı ve sevgi ile andıklarını belirtti.

“Küçük, vermiş olduğu mücadelede her zaman halkla iç içe, halkın tümüne hizmet etme ideali ile hareketle tüm toplumun sevgisini ve güvenini kazanmış örnek bir lider ve devlet adamıydı.
Meclis Başkanlığı olarak üzerimize düşen görevleri yerine getirirken vefayı da unutmadan, inisiyatif alarak Toplum Liderimiz Dr. Fazıl Küçük Müzesi’nin restorasyonu ve hak ettiği düzeyde gerçek bir müze statüsüne kavuşması için girişimler yaptık” diyen Siber,  ihalesi tamamlanan müzenin yıl sonuna kadar hizmete girmesi yönündeki girişimlerin devam ettiğini kaydetti.

Sibel Siber, vefa ve saygı ile andıkları Dr. Küçük’ün  Kıbrıs Türk toplumuna örnek oluşturacak yaşam mücadelesinin gelecek nesillere de ışık tutmasını diledi.

ÜSTEL KÜÇÜK’ÜN 31’İNCİ ÖLÜM YILDÖNÜMÜ NEDENİ İLE MESAJ YAYINLADI

Meclis Başkan Yardımcısı Ünal Üsteli Kıbrıs Türk Halkının Varoluş Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük’ün 31’inci ölüm yıldönümü nedeni ile mesaj yayınladı ve “özgürlük  mücadelemizin  her  alanda  başarıya  ulaşması  için hayatı  boyunca  çaba  gösteren  Dr. Fazıl Küçük, her  zaman  saygıyla  hatırlanacaktır..” dedi.

Ünal Üstel mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük, bir halk adamı, bir doktor, bir gazeteci, bir politikacı, ama en önemlisi , çağdaş, özgürlükçü bir Kıbrıs Türkü olmuş, gösterdiği mücadele ile Kıbrıs Türk halkının yolunu aydınlatmıştır.

Kıbrıs Türk Halkı’nın ve Türk milletinin gönlünde çok özel bir yere sahip olan, liderimiz Sn. Dr. Fazıl Küçük, Kıbrıs Türk Halkı’nın özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin mimarıdır. KKTC’nin aydınlık geleceği için O’nun özgürlük mücadelesindeki duruş ve düşüncelerinin takipçisi olmaya devam edeceğiz.

Kıbrıs Türk Halkının en sıkıntılı günlerinde çok büyük bir özveriyle çalışarak halkçılığı, cesareti, kararlılığı ve inancıyla halka büyük bir önder ve moral kaynağı olan Dr. Fazıl Küçük’ün yürüttüğü mücadelenin, halkın bağımsızlığının, özgürlüğünün ve devletleşmenin yolunu açmıştır.

Dr. Fazıl Küçük′ü 31’inci ölüm yıldönümünde bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz”

KAMU – İŞ’İN LİDERİMİZ DR. FAZIL KÜÇÜK’ÜN 31’NCİ ÖLÜM YILDÖNÜMÜ MESAJI

Kıbrıs Türk halkının varoluş ve özgürlük mücadelesinin öncüsü Dr. Fazıl Küçük’ü 31’nci yılında saygı ve hürmetle anıyoruz.

Liderimiz, kendi özverileri ile 1940’lı yıllardan itibaren Kıbrıs Türk halkının, Kıbrıs’ta var oluşunu ortaya koyduğu azimli mücadelesi ile her alanda perçinleştirmiş ve bugünün temellerini çalışmaları ile gerçekleşmesi için büyük çabalar harcamıştır.

Dr. Fazıl Küçük, İngiliz sömürge yönetiminin ve Yunan helenizminin büyük baskıları altında, Kıbrıs Türk halkını örgütlemiş, o günlerde bile, kadın örgütlerini kurmuş, varoluş ve özgürlük mücadelesini başlatmış ve bugünün temellerini atmış toplumsal mücadele önderimizdir.

Yattığın yer nur mekânın cennet olsun diyerek, ölümünün 31. Yıl dönümünde Kamu – İş Liderimizi saygı ve hürmetle anıyor.

DR.FAZIL KÜÇÜK'ÜN VEFATININ 31. YILDÖNÜMÜ İLE İLGİLİ ANMA MESAJI

15 Ocak, Kıbrıs'ta yaşayan Türk halkının Milli Mücadele ve Özgürlük Lideri Dr.Fazıl Küçük'ün vefatının 31. yıldönümüdür.

1906 yılında doğan ve 1931'den itibaren Kıbrıs'ta yaşayan Türk'lerin milli mücadelesine liderlik yapan Dr.Küçük'ü vefatının yıl dönümü münasebeti ile saygı ile anıyoruz.

“Türk'üm ve hiçbir zaman Türk'lüğün ayaklar altında çiğnenmesine tahammül edemem” diyen Dr. Küçük başlattığı mücadele de milleti için her türlü fedakarlığı göstermiştir. Adada verdiği mücadeleler sayesinde tarihin akışını değiştirmiş Türk halkının özgürlüğe giden meşalesini yakmıştır. Türk milleti Dr.Fazıl Küçük'ün verdiği mücadeleyi unutmayacak, bizler yani evlatları ve öğrencileri olarak yaktığı meşaleyi şerefle taşıyacaktır. 

TAÇOY:”DR. KÜÇÜK’ÜN DİRAYETLİ ÖNDERLİĞİNİ MİNNET VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Dr. Fazıl Küçük’ün ölüm yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Bakan Taçoy mesajında, Kıbrıs Türk halkının Varoluş ve Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük’ü 31’nci ölüm yıl dönümünde sevgi, saygı ve rahmetle andı.

Taçoy, “Dr. Küçük’ün, kendi özverileri ile Kıbrıs Türk halkının şanlı varoluş mücadelesindeki dirayetli önderliğini ve özverili katkılarını minnet ve şükranla anıyoruz. Dr. Fazıl Küçük’ün engin vatan sevgisiyle engel tanımayan cesareti, kararlılığı ve Atatürk ilke ve devrimlerine olan inancı bize her zaman ilham ve güç vermektedir” dedi.