Özge Kizir

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Dursun Oğuz, halkın gündemindeki en önemli konuların istihdamlar ve ekonomik sıkıntılar olduğunu belirterek, “gerek hayatı ucuzlatma, gerekse ekonomik tedbirler alarak halkın yaşam kalitesini yükseltme ile ilgili çalışmalarımız devam edecektir. Özellikle gençlerin beklediği istihdam alanında da çalışmalar yapmak önceliğimizdir” dedi.

“Yeni kurulan partilerin değerlendirmesini halk yapacak”

Yeni kurulan partilerin değerlendirmesini halkın yapacağını ifade eden Oğuz, “Yeni kurulan partiler konusunda bir şey söyleyemem onun değerlendirmesini halk yapacaktır. Takdir halkındır ve halkın vereceği karardır. Biz saygılı olacağız” ifadesini kullandı.

“İvedi yasaları da bir an önce geçirmek için komitelerimiz sıkı bir şekilde çalışıyorlar”

Hükümetin icraatları konusunda açıklamada bulunan Oğuz, “Hükümet 2017 yılını hizmet yılı olarak söyledi. Biz de bunu söylüyoruz. Bununla ilgili meclisteki yasalarda bir ivedilik var. Bu ivedi yasaları da bir an önce geçirmekle ilgili arkadaşlarımız ve komitelerimiz sıkı bir şekilde çalışıyorlar” dedi.

“Özellikle istihdam alanında da çalışmalar yapmak hükümetlerin görevleri arasındadır”

Halkın gündemindeki en önemli konunun istihdamlar olduğuna değinen Oğuz, sözlerine şöyle devam etti: “En önemli konu istihdamlar ve ekonomik sıkıntılardır.. Halka daha iyi yaşanabilir bir memleket yaratmak için, hayatı ucuzlatmak adına ekonomik tedbirler alarak halkın yaşam kalitesini yükseltme çalışmalarımız devam edecektir. Özellikle gençlerin beklediği istihdam alanında da çalışmalar yapmak hükümetlerin görevleri, dolayısıyla bizim önceliğimiz arasındadır.”

“Belli konularda bir gecikme olabilir…”

Ekonomik protokol konusunda değerlendirmede bulunan Oğuz, “Ekonomik protokolde takvimleme vardır. Bununla ilgili teknik heyetler arasında denetim olur. Sürekli istişareler vardır. Belli konularda bir gecikme olabilir ama yapılmayacak diye bir şey yoktur. Hükümet ülkedeki yatırımların önünü açması ile ilgili bu tedbirleri almak zorundadır. Örnek olarak mesai saatlerinin değişimi gibi… Hükümet bu protokol çerçevesinde de yapması gerekenleri yapacak ki yapıyor” şeklinde konuştu.

“Tribünlere oynuyorlar”

Dursun Oğuz, ENOSİS Pelebisitinin kutlanması kararının Meclis’ten çekilmesinin göstermelik bir gelişme olduğunu kaydetti. Oğuz, “ENOSİS Plebisiti kararında göstermelik bir gelişme vardır. Bu sadece göstermelik tribüne oynamaktan başka bir şey değildir. Onlar aslında bize gerçek niyeti gösterdiler, biz buyuz dediler. Biz sizi istemiyoruz biz bu adayı Yunanistan’a bağlamak istiyoruz dediler” dedi. 

“Müzakereler ucu açık bir şekilde yürüdüğü müddetçe kaybeden hep Kıbrıslı Türkler oldu”

Çözüm sürecinde Kıbrıs Türk tarafından iyimserliğin gösterildiğini ifade eden Oğuz, “Birleşmiş Milletler (BM) sırf bu Kıbrıs adasında müzakereler devam ediyor diye görüşmelerin yeniden başlaması ile ilgili girişimleri yaptı. Şuanda görüşmeler muhtemel başlayacak gibidir. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı bununla ilgili açıklama yaptı. Herkes masada ama çözümün olacağını hiç kimse söylemiyor. Akıncı, 2016’nın sonuna doğru demişti şimdi 2017 dedi. Müzakereler ucu açık bir şekilde yürüdüğü müddetçe kaybeden hep Kıbrıslı Türkler oldu. Kırmızı çizgilerimiz bellidir” ifadesini kullandı. 

“Barış var çözüm yok”

Ülkede barışın olduğunu fakat çözümün olmadığını kaydeden Oğuz, “Ülkemizde bize göre barış vardır ama bir çözüm yoktur. Çözüm ile ilgili bu görüşmelerde öyle bir duruma geldik ki herkes adeta dünya bizi masada görsün diye bir durum ortaya çıktı. Şuanda biz Rumların son tespit kararı ile gerçek düşüncesini zaten biliyorduk ama tescillenmiş oldu. Karşımızda bizi istemeyen ve azınlık gören birisiyle masada oturuyoruz. Onun samimiyetine ne kadar inanırız. Onlarda tek başına hakim olarak kendilerini görüyorlar. Bizi zaten eşit ortak olarak görmediler. Aslında gerçeği bilen ama bunu uygulamada gösteremeyen insanların oturduğu bir masa vardır” dedi.