Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Güzelyurt Sanat Derneği Başkanı Ayhan Bıçaklı, 2009 yılından bu yana Hacettepe Üniversitesi Çocuk ve Gençlik Halk Dansları Topluluğu ile Kıbrıs halk danslarını tanıtmak adına başlatılan çalışmaların devam ettiğini, bu yıl Mayıs ayında düzenlenecek 20. Güzelyurt Sanat ve Kültür Festivali’nde ortak bir çalışma sunmak istediklerini Bakan Dürüst’e aktardı.

Hacettepe Üniversitesi Çocuk ve Gençlik Halk Dansları Topluluğu Koreografı Dr. Bahar Özkan da, uzun süre önce başlatılan bu çalışmalar sayesinde Kıbrıs halk danslarının 3 nesle aktarıldığını, çocukların Kıbrıs halk danslarını öğrendiğini, Güzelyurt Bölgesi ve okulları ile çalışmaların devam ettiğini, kültürel anlamda bu yakınlaşmanın kendilerini çok mutlu ettiğini anlattı.

Bakanı Kemal Dürüst, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti ile sanatsal ve kültürel anlamda yapılan bu birlikteliğin önem arz ettiğini, Türkiye ile sosyal bağları daha güçlü bir toplum yaratmanın böylesi etkinliklerle artabileceğini belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı yasasının kendisine verdiği görevle Anavatan ile daha güçlü bağlar için kültürel adımları desteklediğini vurgulayan Bakan Dürüst, bu adımlarda devlet ve sivil toplum örgütü işbirliklerinin önemli olduğunu, bu projeye bakanlık nezdinde destek vermeye hazır olduğunu ifade etti.