Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, yeni eğitim yılına hazır olduklarını açıkladı. Gerekli tadilatların sona geldiğini, kitap eksiklerinin kapatıldığını ve en önemli sorun olan öğretmen açığının da kapatılması adına çalışmaların süratle devam ettiğini ifade eden Dürüst, bu noktada içlerinin rahat olduğuna işaret etti. 

KKTC’de doğan Türkiye asıllı öğrencilerle ilgili, sürdürülen protokole de değinen Kemal Dürüst, Türkiye ile protokolün imzalanması adına karar aldıklarını kaydetti. Dürüst, önümüzdeki hafta Türkiye Milli Eğitim Bakanı’nın adaya gelerek protokole imza koyabileceği bilgisini verdi. 

“EĞİTİM KONUSUNDA ÇALIŞMALAR SON SÜRAT SÜRÜYOR” 

Yeni eğitim öğretim yılı ile ilgili bilgi veren Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Salı günü okulların açılacağını ve tüm okullarda faaliyetlerin son sürat hız aldığını kaydetti. 

Bakanlık olarak hafta sonları da mesaiyi yaptıklarını dile getiren Dürüst, eğitim yılına hazır girilebilmesi adına, bu mesailerin, gece 23.00 sularına kadar da sürdüğünü vurguladı. Çok az sayıda okulda, tadilat işi kaldığını belirten Dürüst, eksik kitapların tamamlandığını da sözlerine ekledi. 

Eksik öğretmen konusunda da, Kamu Hizmet Komisyonu’nun gerekli çalışmaları sürdürdüğünü de açıklayan Dürüst, buradan gelecek olan yapıyı da derhal, görevlendirme şeklinde devreye sokacaklarını kaydetti. 

“DÖVİZ ARTI SORUN YARATTI” 

Eğitimde yaşanılan sıkıntıların nedenlerini de ortaya koyan Dürüst, özellikle bu yıl yaşanan sorunların başında dövizin geldiğini vurguladı. Dövizin aşırı artış göstermesi nedeniyle, özel okullarda bulunan bazı öğrencilerin, devlet okullarına sevk olduğunu ortaya koyan Bakan Dürüst, bu tür etkilerle yaşanan sıkıntıların artık giderilmesi gerektiğinin altını çizdi. 

“ÖZEL KOLEJLERE SIKI DENETİM” 

Özel kolejler konusunda da açıklama yapan Kemal Dürüst, özel kolejlerde bu yıl denetimlerin çok ciddi şekilde gerçekleştirileceği bilgisini verdi. Var olan sıkıntılar karşısında ise kurumların zarar görmeyeceği şekilde gerekli yaptırımların gerçekleştirileceğinin de altını çizdi. 

Özel okulların bakanlıktan bağımsız hareket edemeyeceğine de vurguda bulunan Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, bu konudaki açıklamaların doğru olmadığını belirtti. 

“KOLEJLERİN KAPANMASI SÖZ KONUSU DEĞİL” 

Hükümetlerin değişmesi ile değişen eğitim politikalarına da değinen Dürüst, eğitimde bunun yaşanmaması gerektiğinin vurguladı. 

Mevcut CTP-BG UBP hükümetinin, bu sistemi en güzel şekilde düzenleyeceğine inandığını ortaya koyan Bakan Dürüst, kolejlerin kapatılması konusunun ise söz konusu olmadığını açıkladı. 

“BAĞIŞ VERMEK ZORUNDA DEĞİLLER” 

Öğrenci kayıtlarındaki para talebi konusunda da açıklamada bulunan Dürüst, bu uygulamanın yıllardır var olduğunu hatırlattı. Devlet okullarının bu parayı talep etme hakkının olmadığını ifade eden Dürüst, bu uygulamanın bağış adı altında sürdürüldüğünü ve bu sayede okula ciddi katkılar yapıldığını vurguladı. 

Bu paranın zorunlu olarak alınamayacağını belirten Dürüst, ihtiyaçlı ailelerin bu parayı vermeye zorlanmaması gerektiğinin altını çizdi. Bu noktada ailelere çağrıda bulunan Kemal Dürüst, bu noktada hiçbir zorunluluk olmadığını ve vermek istemeyen kimsenin vermek zorunda olmadığını sözlerine ekledi. 

“PROTOKOL İMZALANACAK” 

Burs Tüzüğü konularına da değinen Dürüst, Güneydeki öğrencilerin de burstan faydalanabilmesi adına düzenlenen tüzüğün, halen çalışma aşamasında olduğunu ancak bu çalışmanın ne zaman sonlanacağı ile ilgili net bir bilgi veremeyeceğini kaydetti. Öğretmenlerin de hazırlık ödeneklerinin, ödenebileceği bilgisini de veren Dürüst, 4’te 1’inin ilk etapta ödenebileceğini kaydetti. 

KKTC’de doğan Türkiye asıllı öğrencilerle ilgili sürdürülen protokole de değinen Dürüst, Türkiye ile protokolün imzalanması adına karar aldıklarını kaydetti. Milli Eğitim Bakanı Dürüst, önümüzdeki hafta Türkiye Milli Eğitim Bakanı’nın adaya gelerek protokole imza koyabileceği bilgisini verdi. 

“TAM GÜN EĞİTİM GEREKLİDİR” 

Tam gün eğitim konusuna da değine Dürüst, bu yıl hükümet programında olmadığını ancak çalışmaların yürütüldüğünü kaydetti. Tam gün eğitimin olması gereken bir unsur olduğuna değinen Dürüst, ileriki süreçlerde hayata geçirilmesi gerektiğini açıkladı. 

“ÖZGÜRGÜN’Ü DESTEKLİYORUM” 

Son olarak UBP Kurultayına değinen Dürüst, olması gerekenden fazla adayın olduğu kurultay ile ilgili desteklenmesi gereken kişinin, Genel Başkan Hüseyin Özgürgün olduğunu vurguladı. Özgürgün’ün tabuları yıkarak CTP-BG UBP hükümetini kurduğuna işaret eden Kemal Dürüst, birinci parti gelmemesi halinde başkanlığı bırakacağı sözü ile de önemli bir etki yarattığını kaydetti. 

Yine parti tüzüğünün değiştirilmesinde de öncü olması ile Özgürgün’ün kazanması gereken aday olduğu yönünde açıklamada bulunan Dürüst, Özgürgün’ün tercih edileceği yönünde inancı olduğunu da sözlerine ekledi