Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, çocukların sağlığının her şeyin üzerinde olduğunu söyledi.

Dürüst, Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı, Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği ve Kıbrıs Nar Üreticileri Birliği (ALNAR) yetkilileri ile bir araya geldi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıda, devlet okullarında, hem öğrencilerin sağlıklı beslenmelerine katkıda bulunmak hem de yerli üretimin kullanılmasını teşvik etmek amacı ile Kıbrıs Nar Üreticileri Birliği’nin ürettiği nar suyunun kullanılması konusu ele alındı.

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, bakanlık olarak, çocuklara Matematik ve Türkçe gibi temel derslerin yanında, sağlıklı beslenmeleri, trafik, çevre ve madde kullanımı konularında da eğitilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Çocuklarımızın sağlığı, bizim için siyasetler üstüdür. Her şeyin üzerindedir” dedi.

Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği’nin katkılarıyla, “Sağlıklı Besleniyorum” adlı kitap hazırlatıp, okullarda öğrencilere ders olarak okutulmaya başlandığını belirten Dürüst, Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı ile de koordineli çalışmaların gerçekleştirildiğini ve eğitime büyük katkılarının olduğunun altını çizdi.

Hedeflerinin okullarda öğrencilerin sağlıklı beslenmelerine olanak sağlayacak imkanları ortaya koymak olduğunu dile getiren Dürüst, bir önceki Milli Eğitim Bakanlığı döneminde, okul kantinlerinde başlatmış oldukları düzenlemelerin yeniden hayat bulması ve yerli üretimin desteklenmesini teşvik edici uygulamaların iyi bir başlangıç olacağını belirtti.

Bakan Dürüst, “tüm çabamız, gelecek nesillerin sağlıklı yetişmesi, bunun yanında da yerli üretimin teşvik edilerek, sağlıklı gıdaların okullarımızda tüketilmesini sağlamaktır” diyerek sözlerini tamamladı.