Ceren ERCİH 

Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Kemal Dürüst, hükümetin vatandaşların sorunlarına kayıtsız kalındığına dikkati çekti. Dürüst, “Hükümetin ne yaptığını merak ediyorum. Döviz aldı başını gidiyor. Hükümet ise herhangi bir çalışma yapmıyor” dedi. 

Ada TV’ye açıklamalarda bulunan UBP milletvekili Kemal Dürüst, “Hükümet vatandaşın sorunlarına kayıtsız kalıyor. Hükümet ne yapıyor hakikaten? Hükümetin ne yaptığını ben bir milletvekili olarak merak ediyorum. Döviz aldı başını gidiyor, vatandaşın cebindeki para eriyor, alınan maaş neredeyse yüzde 30 oranında değer kaybetti ama hükümet herhangi bir çalışma yapmıyor” dedi. 

“KIB-TEK ELEKTRİK ZAMMININ GELECEĞİNİN HABERCİSİ” 

Ülkede son dönemlerde yapılan akaryakıt ve elektrik zammını da değerlendiren Dürüst, üretici ve sanayicilerin bu şartlarda hiçbir kar elde edemezken aksine zarara girdiğini şu sözlerle savundu; “Bakıyorum ki, akaryakıtta da bir yükselme oluyor, bakıyorum ki, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek) çeşitli beyanatlarda yakında bir elektrik zammının geleceğinin habercisi oluyor. Peki hayvancı nasıl üretim yapacak? Tarımsal üretici nasıl ekmeğini, yiyebileceği ürününü üretebilecek? Sanayici nasıl atölyesini ve ya fabrikasını sürdürülebilir bir yapı da devam ettirebilecek?” 

“HÜKÜMETİ İSTİFAYA DAVET EDİYORUM” 

“Hükümet edenleri koltuklarından kalkmaya davet ediyorum” diyen Kemal Dürüst, sorunlara çare üretemeyen bir hükümetin halka daha fazla sıkıntı yaşatmaya hakkı olmadığını savundu. Dürüst, sözlerini şöyle tamamladı; “Hükümeti ben istifaya davet ediyorum. Hükümet edenleri, koltuklarını bırakmaya davet ediyorum. Eğer hiçbir acı noktada çare üretebilecek bir pozisyonda değilseniz, sadece makam odalarında kabuller yaparak bakanlık yaptığınızı düşünüyor iseniz ve hükümetin sıkıntılara çözüm üretebilme noktasında çaresiz olduğu mesajını veriyor ise bugünün hükümeti, daha fazla bu halka sıkıntı yaşatmasınlar. Hükümeti görevi çağırıyorum. Acilen ivedi olarak göreve çağırıyorum çareler üretsinler. Bugün tüccarın göz göre göre batmasına, vatandaşın cebindeki maaşın göz göre göre erimesine ve dolayısıyla alım gücünün düşmesine fırsat vermesinler diyorum.”