Suna Erden

Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Hasan Güngör olduğunu söyleyerek bir kişiden 2 bin 230 TL aldığı gerekçesi ile tutuklanan Osman Asilkent’in başkalarını da dolandırdığı ortaya çıktı 

Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Hasan Güngör olduğunu söyleyerek, BellapaisAbbeyRenta Car sahibini Serhan Serdar’ı dolandıran Osman Asilkent’in başka vukuatları da ortaya çıktı. Zanlı Osman Asilkent’in tutuklanması ve olayın basına yansıması üzerine vatandaşlar polise koştu. Girne Adli Şube’ye giden Cuma Biçen,

Osman Asilkent’in vatandaş yapacağı gerekçesi ile kendisinden 10 bin 500 TL aldığına dair şikâyetçi oldu. 

BAŞKA VUKUTLARI DA ORTAYA ÇIKTI 

Soruşturma amaçlı Cuma günü mahkemeye çıkarılan ve hakkında üç gün tutukluluk emri alınan zanlı dün ek süre talebi ile yeniden Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Polis, zanlının Ocak ayı içerisinde Serhan Serdar’a kendisini Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı olarak tanıtıp, kalkınma bankasından kredi çekeceği vaadiyle pul parası olarak 2 bin 230 TL aldığı gerekçesi ile tutuklandığını, üç gün tutuklama emri alındığını, bu süre içerisinde soruşturmanın bittiğini ancak başka şikâyetler gelmesi üzerine ek süre talep ettiklerini söyledi. 

VATANDAŞ ŞİKÂYETÇİ 

Polis, olayın meydana çıkması üzerine bunu duyan Cuma Biçen isimli vatandaşın 8 Şubat’ta Girne Adli Şube’ye gelerek zanlının vatandaş yapacağı vaadiyle kendisinden 10 bin 500 TL aldığına dair şikâyetçi olduğunu söyledi. Polis, bu yönde de soruşturma başlatıldığını, İç İşleri Bakanlığı ile yazışmalar yapıldığını, ayrıca Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Hasan Güngör’ün de şikâyetçi olduğunu belirterek zanlının bir gün süre daha tutuklu kalmasını talep etti. 

NAFAKAYI BÖYLE ÇIKARIYOR 

Aktarılan olguları değerlendiren mahkeme zanlının bir gün daha tutuklu kalmasına karar verirken, söz hakkı verilen zanlı, “Özür dilerim. Hatalar yaptım. Eşimden boşandım. Nafaka  ödüyorum” dedi.