Devrim Demir

Alınan bir ihbar üzerine Alsancak’ta faaliyet gösteren iki ayrı eğlence merkezine hafta sonu operasyon düzenleyen ve içinde “Nitroz oksit” gazı olduğu tespit edilen binlerce tüple ilgili tutuklanan H.K., S.O., Y.K., Serhan Aydınel, Adem Yeşilçimen ve Timur İbrahim aleyhindeki soruşturma tamamlandı.

Zanlılar dün teminat talebiyle Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Narkotik ekiplerinin her iki eğlence mekânından aldığı toplam 5 bin 490 tüpün analiz sonuçları ise henüz çıkmadı.

Aile yakınları mahkeme avlusunda görevini yapan polis ve basın mensuplarına çirkin saldırıda bulundu.

Güvenlik açısından yetersiz kalan polis, olay çıkaran zanlı yakınlarına hâkim olamadı.

Zanlılara “Gümrüksüz mal tasarrufu ve ithali” ve “Cezai ihtiyatsızlık ve ihmal” suçlamaları getirildi.

Yargıç Gökhan Asafoğulları “Gümrüksüz mal tasarrufu ve ithali” suçlarından yargılanan Harun Köftecioğlu, Serhan Aydınel, Adem Yeşilçimen ve Timur İbrahim’in yargılanıncaya kadar yurt dışına çıkışlarını yasaklayarak, KKTC vatandaşı 1’er kişinin imza edeceği 10’ar bin TL kefaletle serbest bırakılmasına karar verdi.

Asafoğulları ayrıca, “Cezai ihtiyatsızlık ve ihmal” suçundan yargılanacak olan zanlı S.O. ve Y.K.’nın yurt dışına çıkışlarını yasaklayarak serbest bırakılmalarına emir verdi.

Polise müdahale

Haklarında alınan ve tutukluluk süreleri dolan 6 zanlı dün teminat talebiyle Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkartıldı.

Cezaevi aracı ile getirilen zanlılar polis kontrolünde araçtan indirilmek isterken, zanlı yakınlarının müdahalesi ile karşılaştı.

Polisle aile yakınları arasında tartışma yaşanırken, polis azlığı nedeniyle olaylar güçlükle yatıştırıldı.

Analiz sonuçları henüz gelmedi  

Polis memuru Cemal Ramiz, tutukluluk duruşmasında Alsancak Girne’de faaliyet gösteren ve işletmesini S.O. ve Y.K.’nın yaptığı disko bar içinde zanlıların huzurunda yapılan aramada 1073 adet dolu 7 âdeti kullanılmış toplam 1080 adet içerisinde (Nitroz oksit) gazı içeren küçük tüp bulunduğunu kaydetti.

Ramiz, S.O.’ya ait Ozanköy-Girne’de faaliyet gösteren ofisinde yapılan aramada ise, 2880 adet küçük tüplerin emare olarak alındığını anımsattı.

Analize gönderilen tüplerin henüz sonuçlarının gelmediğini ifade eden polis memuru Ramiz, soruşturmanın kısmen tamamlandığını anlattı.

Güney’den kaçak getirdiler

Soruşturmayı yürüten polis memuru Ramiz, aynı gece yine Alsancak’ta faaliyet gösteren ve işletmeciliğini H.K’nın yaptığı eğlence mekânında ise 1530 adet dolu 24 âdeti kullanılmış toplam 1554 adet (Nitroz oksit) gazı içeren küçük tüplerin emare olarak alındığını söyledi.

Polis memuru Cemal Ramiz, tüplerin satışını yaptıkları tespit edilen Serhan Aydınel, Adem Yeşilçimen ve Timur İbrahim’in tutuklandığını belirtti.

Ramiz, yapılan sorgulamada kullanımı yasak olan tüpleri, Serhan Aydınel, Adem Yeşilçimen ve Timur İbrahim’in 13 Ağustos tarihinde Akyar Sınır Kapısı’ndan kaçak olarak ülkeye ithal ettikleri yönünde ifade verdiklerini anlattı.

Teminata bağlandılar olaylar çıktı

Polis, H.K., S.O., Y.K., Serhan Aydınel, Adem Yeşilçimen ve Timur İbrahim aleyhinde başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ileride yargılanıncaya kadar uygun bir teminata bağlanmaları talebinde bulundu.

Mahkeme kararının açıklanmasının ardından, zanlı yakınları olay çıkardı. Savcı Mustafa Atakara’nın basına yapılan çirkin saldırıya tanıklık etmesinin ardından tespit edilen saldırganlar tutuklandı.

Basına polis ve savcı önünde saldırı ve tehdit

Girne Kaza Mahkemesi’nde dün teminat duruşması olan davayı izlemeye giden Havadis Gazetesi muhabiri, Star Kıbrıs muhabiri, Yenidüzen muhabiri ve Kıbrıs Gazetesi muhabiri zanlı yakınlarının saldırısına maruz kaldı. Polis ve savcıların önünde görev yapan gazetecilerin fotoğrafları çekilerek, ağza alınmayacak küfürler edildi. Bazı gazeteciler darp edilmek istenirken, bazıları ise tehdit edildi.

Savcı tutuklama emri verdi

Duruşmanın ardından teminata bağlanan zanlılar serbest kaldı. Mahkemeden ayrılmaya çalışan muhabirimiz Devrim Demir ve Star Kıbrıs gazetesi muhabiri Suna Erden, zanlı yakınları tarafından önleri kesilerek, saldırıya uğradı. Araçlarına binerek olay yerinden ayrılmaya çalışan muhabirlere su dolu pet şişesi fırlatıldı.

Olaylar karşısında polis az olması nedeniyle müdahale edemedi. Olaylara tanıklık eden Savcı Mustafa Atakar’nın emri ile tespit edilen birçok saldırgan Girne Polis Müdürlüğü Adli Şube’ye sevk edildi.

Saldırı ve tehditlere maruz kalan basın mensupları ise Girne Polis Müdürlüğü’ne giderek suç duyusunda bulundu.