Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), Kıb-Tek, Ercan Havalimanı ve Kumarcılar Hanı’nda yolsuzluklar yaşandığını ve hükümetin “bu yolsuzlukların üzerine gitmek yerine hasıraltı ettiğini” iddia ederek, Başsavcılık, PGM Mali Polis ve yargıyı göreve çağırdı.

BKP Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan yaptığı yazılı açıklamada, Ulaştırma Bakanlığı’nın Türkiye’deki “iki şirketten” 50 ay süreyle, 11 Milyon 250 bin dolarlık, T&T Havalimanı İşletmeciliği İnş. Sanayi ve Ticaret Ltd’i denetlemek amacıyla yaptığı hizmet alımı anlaşmasının yolsuzluk olduğunu öne sürdü.

Korkmazhan, Ulaştırma Bakanlığı’nın kendi görevi olan denetim ve kontrol sorumluluğunu, yurt dışındaki iki özel şirketten ihalesiz ve şaibeli bir şekilde hizmet olarak aldığını iddia ederek, “bedel olarak 11 Milyon 250 bin dolar gibi astronomik bir miktarın belirlenmesinin; işin içinde rüşvet olduğu” ihtimalini güçlendirdiğini savundu.

Korkmazhan, ayrıca Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu’nun, Kumarcılar Hanı inşaatında “2,3 Milyon TL’lik yolsuzluk” yapıldığını açıkladığını, bunun açık bir suç duyurusu olmasına rağmen halen soruşturma başlatılmadığını öne sürdü.

Kıb-Tek’te de “sınavsız, mülakat usulü ve partizanca istihdamlar” yapıldığını, Led Lamba ve Akıllı Sayaç ihalelerinin şaibeli olduğunu savunan Korkmazhan, bunun yanında kuruma 2 adet Dizel Jeneratör alımı için ihaleye çıkılmadığını, Borçlanma Komisyonu’na gidilmeden çeşitli bankalardan önemli miktarlarda borçlanmaya gidilerek “yasaların ihlal edildiğini ve kurumun zarara uğratıldığını” iddia etti.

Korkmazhan, “Şeffaflık ve reform” diyerek yola çıkan CTP-UBP hükümetinin “yolsuzluk hükümeti” olduğunu savunarak, peş peşe ortaya çıkan yolsuzluk iddiaları karşısında Başsavcılığı, Mali Polisi ve Yargıyı göreve çağırdıklarını, aksi halde bu kurumların da sorumluluk altında kalacağını öne sürdü.