Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTKS), “yakın zamanda KKTC hava sahasında ve Ercan Havalimanı’nda grev ve eylem başlatacağını” açıkladı.

HTKS, “grev ve eylemlerden dolayı hava trafiğinde oluşacak aksamaların hesabını verme görevinin de Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst’ün olacağını” kaydetti.

HTKS Başkanı Cem Kapısız yazılı açıklamasında, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst’ün göreve geldiği günden bu güne “sorunları çözeceği” vaadinde bulunduğunu ifade ederek, bunu “içi boş söylemler” olarak niteledi.

Dürüst’ün bu tip açıklamaları yapmasıyla sorunların çözülmediğine işaret eden Kapısız, sorunlarla ilgili sendika ve bakanlık arasında görüşmeler yapıldığını ancak sonucun “koca bir hiç” olduğunu savundu.

Kapısız, Dürüst’ün “mali bütçeye en küçük bir yükü olmayan ve sadece bir imza ile çözülebilecek meseleleri bile çözmemek için ısrar ettiğini” savunarak, şunları kaydetti:

“Bu anlamsız ısrar ve inat çok yakında hava trafiğinin aksamasına ve birçok yolcunun yaz ayları içerisinde mağdur olmasına neden olacaktır.

Sendikamızın uzlaşı çağrısını bile ciddiye almayarak çalışma barışının devam edeceğini sanmak en basit tabiri ile tam bir gaflettir.

Bu nedenle yakın zamanda KKTC Hava Sahasında ve Ercan Havalimanında başlatacağımız, tüm grev ve eylemlerle ilgili olarak hava yolunu kullanacak olan yolculara, hava trafiğinde oluşacak aksamaların hesabını vermek Sayın Dürüst’ün görevidir.”