Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da medya yöneticilerini kabul etti. Tarabya'daki Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenleri ile yöneticilerini kabul eden Erdoğan çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kabulde Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da hazır bulundu.

ERDOĞAN: YARIN HERKESİ SAAT 17.00'DE YENİKAPI'YA BEKLİYORUM
Toplantıya katılan gazetecilerden Habertürk TV Genel Müdürü Veyis Ateş görüşmenin detaylarını anlattı. Ateş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Yarın saat 17.00'de herkesi Yenikapı'ya bekliyorum" dediğini aktardı.

HDP NİYE YOK?
HDP'nin Yenikapı mitingine neden katılmadığı yönündeki gazetecilerin sorusu üzerine Erdoğan, "Darbe ile terörü ayrı tutmam. PKK ile FETÖ'yü ayrı kefeye koymam. Böyle bir örgütle işbirliği yapanı davet etmem. Davet edersem, gazilere, şehitlere bunu anlatamam" ifadelerini kullandığını aktardı.

TEHLİKE GEÇTİ Mİ?
"Tehlike geçti mi" sorusunu değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Daha bittiğine inanmıyorum, biraz daha sürecek, rehavete kapılmayacağız. Üst akıl çok acımasızca oynuyor. Benim de, başbakanımızın da hataları var" dedi.

"UYUMLU OLMADIKLARI BİR TEK ERBAKAN'DI"
Erdoğan şunları söyledi: "Bizimle de 2010'a kadar uyumluydular. Uyumlu olmadığı tek kişi var o da Erbakan'dı. Gülen ABD'yi bile ele geçirmek istiyor. Üst akıl neyi istiyorsa harfiyen yerine getirecekti. Darbe başarlı olsaydı zil takıp oynarlardı. Akıncı Üssü vurulunca girişim çöktü. Üsse 12 bomba arttırdık."

YAVER SORUSU
Cumhurbaşkanlığı Başyaveri Yarbay Ali Yazıcı'nın FETÖ/PDY darbe girişimi sonrası tutuklaması sonrası gazetecilerin "yaver" konusu hakkında Erdoğan, "Ben cumhurbaşkanı olduğumda yaver istemedim. Yaver olmasına rağmen korumalarımla hareket ederdim" diye konuştu.