Yazdığı kulis yazılarıyla gündemde tartışma konusu olan yazılar kaleme alan Takan, bu kez Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığından istifa edeceğinin konuşulduğunu söyledi. İstifa eden Erdoğan'ın, AK Parti'nin tekrar başına geçeceği iddia edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, bir taraftan Arınç grubunun, öbür taraftan Abdullah Gül'ün içeride ise Ahmet Davutoğlu'nun sıkıştırması sonucu yeni bir adım atacağı öne sürüldü. Bütün bu kuşatmayı yarmak için Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığından istifa edeceği ve partinin başına geçeceği, seçime kadar da Cumhurbaşkanlığına Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın vekalet edeceği konuşuluyor.

AK Parti'de "Öze dönüş" hareketi olarak ortaya çıkan ve Bülent Arınç'ın sözcülüğünü yaptığı hareketin kök salması durumunda Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığından istifa edip partinin başına geçeceği konuşuluyor. 

KAHRAMAN, KOMİSYONU ERDOĞAN'IN TALİMATIYLA DAĞITTI

AK Parti kulislerinden verdiği iddialı bilgilerle tanınan gazeteci yazar Ahmet Takan, yine önemli bilgilerin yer aldığı bir yazı ile okuyucuların karşısına çıktı. Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın Erdoğan'ın başkanlık planları doğrultusunda Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nu dağıttığını belirten Ahmet Takan, "Öze dönüşçülerin" Saray'ı çok sıkıştırdığına dikkat çekti. 

Öze dönüşçülerin her hafta bir araya geldiğini belirten Takan, bu buluşmalarda eski bakanlardan Nihat Ergün'ün dini konularda meal ve tefsir sohbeti yaptığını ve sonrasında alınan kararların bir rapora dönüştürüldüğünü anlattı. Bunların;

1- Sosyal konular: Kutuplaşma
2- Ekonomik konular: Ranta dayalı, imalat sektörünü ıskalayan yatırımlar. 3-Dış Politika: Suriye'de çıkmaza düşülmesi 
4- Kürt ve PKK meselesinde yanlış adımların atılması 
5- Otoriterleşme: Demokrasi ve özgürlükler.

DAVUTOĞLU'NA SUÇLAMA

Hazırlanan raporun Abdullah Gül'e sunulduğunu yazan Yeniçağ Gazetesi yazarı gazeteci Ahmet Takan, Öze Dönüşçülerin Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu 1 Kasım seçimlerinin listesinde ve MYK listelerinin hazırlanmasında Saray'a karşı direnememekle suçluyor. 
Buna karşılık, Abdullah Gül ise Davutoğlu'nun dışlanmamasını ve anlayışlı olunmasını istedi. 

Abdullah Gül'ün çıkıp konuşmak istediği ancak, "Nerede konuşayım? Her yer kapalı. Çıkacak yer mi var" dediği belirtiliyor. Buna karşılık Gül'ün yakın gelecekte doğrudan açıklamalar yapacağı ortamlar oluşturacağı konuşuluyor. 

ARINÇ'IN EVİNDEKİ KONUŞMADAN ÇIKAN SONUÇLAR

Saray ve Arınç'ın evinde yapılan görüşmelerden iki sonuç ortaya çıkmış. 

1- Herkes pozisyonunu koruyacak.

2- Mücadele bundan sonra düşük yoğunluklu ve kısmen kamuoyunun önünde gerçekleşecek.

Yazısında bunları ayrıntılandıran Ahmet Takan, Erdoğan'ın Saray ile uyumlu çalışmadığını söylediği isimleri tasfiye etmesi için bir liste verdiğini yazdı. 

Yazıya göre, Hocanın ekibinden Ali Sarıkaya, Osman Sert ve Ertan Aydın'ın tasfiyesini istiyor. "Başbakan" ise "ekipler diyalog kursunlar, sizin danışmanlarla irtibat halinde olsunlar" diye ısrarcı oluyor.

Ahmet Takan, en önemli iddiayı ise yazısının sonuna saklamış:

" Sonuç olarak Arınç grubu bir taraftan, Abdullah Gül diğer taraftan, içeriden ise Hocanın "söz dinlemezliği" Sarayı iyice bunaltmış durumda. Ve düğmeye bastı R.Erdoğan... 7 Haziran sonrası benzeri senaryolarla çalkalanıyor Ankara kulisleri...

AKP kulislerine göre; "seçime kadar İsmail Abi" formülü devreye girecek. Onlar diyor;

"Reis, başkanlık için erken seçime karar verdi. İstifa eder. Partinin başına geçer. Cumhurbaşkanlığına İsmail Abi vekalet eder."