Nadire Bahadi

Mağusa’da eski kız arkadaşını zorla ormanlık alana kaçıran Harun Avşar ile suç ortakları Raif Zahtaroğulları, Yasin Zahtaroğulları ve Erhan Karakılıç tutuklandı. “Zorla insan kaçırma” ve “Ciddi darp” suçlamalarıyla dün Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarılan zanlılar soruşturma amaçlı 3’er gün poliste tutuklu kalacaklar

Yolda yürürken zorla kaçırdılar

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Ersoy Saydağ, zanlı Harun Avşar, Raif Zahtaroğulları, Yasin Zahtaroğulları ve Erhan Karakılıç’ın 24 Kasım tarihinde birlikte hareket ederek, zanlı Raif Zahtaroğulları’nın yönetimindeki HS 915 plakalı araç ile zanlı Harun Avşar’ın eski kız arkadaşı F.R’nin evine gidiş güzergahı olan Şerife İsmail Sokaka giderek beklediklerini açıkladı. Zanlıların sokakta bekledikleri sırada,  zanlı Avşar’ın oradan yaya olarak geçmekte olan F.R’nin ağzını eliyle kapatıp belinden tutarak darp ettiğini belirten Saydağ, zanlı Avşar’ın F.R’yi arzusu olmadan zorla araca bindirerek kaçırdığını ve Mağusa-Karpaz anayolu üzerinde bulunan Ötüken kavşağı karşısındaki ormanlık alana götürdüklerini açıkladı. Saydağ, zanlı Avşar’ın F.R ile burada kendisiyle yeniden birlikte olması için konuştuğunu ve akabinde F.R’yi yine ayni araçla Mağusa’ya getirip bir market önünde bıraktığını söyledi. Şikayet üzerine zanlıların tespit edilerek tutuklandığını belirten Saydağ, zanlı Raif Zahtaroğulları, Yasin Zahtaroğulları ve Erhan Karakılıç’ın gönüllü ifade verdiğini söyledi. Olay ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın yeni başladığını belirten Saydağ, olay yerindeki kamera kayıtlarının incelenmesi gerektiğini ifade ederek, zanlıların 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Tutuklu kalacaklar

Mağusa Kaza Mahkemesi Ceza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı Harun Avşar, Raif Zahtaroğulları, Yasin Zahtaroğulları ve Erhan Karakılıç’ınsoruşturma maksatları bakımından 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına karar verdi.