Gamze Baykur

Girne’de 2015 yılı Şubat ayı içerisinde işlenen hırsızlık meselesi ile ilgili olarak tutuklanan Batuhan Hiçkorkmaz ile Anıl Muhammed Raşit Karabıyık’ın soruşturması sırasında sirkat ettikleri malları Mağusa’da zanlı Mustafa Güvenateş’e vererek karşılığında 9 gr uyuşturucu madde aldıklarının öğrenilmesi üzerine zanlı Güvenateş Mağusa’da tespit edilerek tutuklandı. Zanlının evinde yapılan aramada ise toplam 31.5 gr Hintkeneviri, 77 adet Extacy hap ile 57 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde bulunurken, arabasında ise 1 adet kayıtsız olduğuna inanılan gazlı hava tabancası bulundu. “Kanunsuz uyuşturucu madde ithali”, “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu”, “Kanunsuz uyuşturucu madde verme” ve “Kanunsuz tabanca tasarrufu” suçlamalarıyla dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Güvenateş, tahkikat maksatları bakımından 2 gün süreyle poliste tutuklu kalacak.

ÇOK SAYIDA UYUŞTURUCU BULUNDU

Meselenin tahkikat memuru Özgür Biçenleroğlu, 2015 yılı Şubat ayı içerisinde Girne’de işlenen hırsızlık meselesi ile ilgili olarak tutuklanan Batuhan Hiçkorkmaz ile Anıl Muhammed Raşit Karabıyık’ın sirkat edilen malları Mağusa’da zanlı Mustafa Güvenateş’e vererek karşılığında 9 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde aldıklarının öğrenilmesi üzrine zanlı Mustafa Güvenateş’in Mağusa’da tespit edildiğini belirtti.  Biçenleroğlu, zanlının evinde yapılan aramada bir adet öğütücü içerisinde yarım gr Hintkeneviri ile 9 adet Extacy hap, garaj kısmında köpek maması içerisinde 57 gr olmak üzere 19 paket Sentetik Cannabionoid, 68 adet extacy hap ve 31 gr Hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduğunu açıkladı. Biçenleroğlu, ayrıca zanlının EA 860 plakalı aracında yapılan aramada ise kayıtsız olduğuna inanılan bir adet gazlı hava tabancası bulunduğunu belirtti.

uyusturucu1-342x284.jpg

TAHKİKATIN SEYRİ DEĞİŞEBİLİR

Polis Memuru Özgür Biçenleroğlu, zanlının evinde ve garajında bulunan uyuşturucu maddelerin Devlet Kimya Laboratuvarı’na gönderildiğini, uyuşturucu maddelerin içerisinde muhafaza edildiği poşetlerin ise parmak izi incelemesine gönderildiğini söyledi. Biçenleroğlu, olan parmak izi raporuna göre tahkikatın seyrinin değişebileceğini belirtti. Zanlı aleyhine yürütülen tahkikatın devam ettiğini belirten Biçenleroğlu, zanlı Mustafa Güvenateş’in 8 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

2 GÜN DAHA

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı Mustafa Güvenateş’in tahkikat maksatları bakımından 2 gün süreyle daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.