Raif Uzkan

Türk Mukavemet Teşkilatı’nın kuruluş emrini veren, Özel Harp Dairesi Başkanlığı yapan, emekli Tümgeneral merhum Daniş Karabelen, 33’üncü ölüm yıldönümünde Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği’nin düzenlediği törenle anıldı.

Kıbrıs TMT Derneği’nde gerçekleştirilen ve 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun da katıldığı törenin ardından milli mücadelede emeği bulunanlara madalya takdimi yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Karabelen’in özgeçmişinin okunduğu törende, daha sonra Karabelen'in kızı  Özcan Atamer duygulu bir konuşma yaptı.

ATAMER

Konuşmasında babası Karabelen unutulmadığı için şükranlarını sunan Atamer, bu davaya gönül veren herkesi sevgi ve saygı ile selamladığını söyledi.

Babasının  görev gizliliği olduğunu belirten Özcan Atamer, babasını kaybedene kadar Kıbrıs’a hizmetlerini bilmediğini, babasını kaybetmesinin ardından Kıbrıs görevini öğrendiklerini söyledi.

Atamer, konuşmasında anılarının yanı sıra  babasının ölümünün ardından gönderilen bir telgrafı  ve babası ile Kıbrıs için yazdığı şiirleri okudu.

1463996596.jpg

EVCİL

Kıbrıs Türk Barış Harekâtı’na katılan Emekli Tümgeneral Cumhur Evcil, gerek Türkiye gerekse Kıbrıs’taki kurtuluş savaşlarının çok zor şartlar altında yapıldığını kaydederek Kıbrıs mücadelesinin önemine işaret etti.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun’a çıktığı zaman birçok zorluğa rağmen başarı kazandığına işaret eden Evcil, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın da büyük bir başarı olduğunu vurgulayarak “Türk ordusu bu işi sizlerle ele ele gerçekleştirdi” dedi.

KKTC'nin dünyanın örnek Cumhuriyetlerinden biri olduğunu belirten Evcil, ülkede demokrasinin en güzel şekli ile işlediğini de söyledi.

1463996634.jpg

EROĞLU

Üçüncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da konuşmasında, Kıbrıs Türk halkının büyük mücadeleler vererek bugünlere ulaştığını vurguladı.

Devlet kurulduğu zaman kuruluşunun hata olduğunu söyleyenler olduğunu belirten Eroğlu, müzakereler devam ederken devlet sahibi olmanın avantajlarının çok büyük olduğunu söyledi.

Eroğlu devlete sahip çıkmanın ve yaşatmanın önemli olduğunu yineledi.

Güneydeki dün gerçekleşen seçimlere bakıldığı zaman TSK’nın ve Anavatanın güvenliğinin devam etmesinin önemin daha çok görüleceğini belirten Eroğlu, Güneyde halen Türk düşmanlığı ile beslenenler olduğunu söyleyerek, Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinden asla vazgeçilmeyeceğini kaydetti.

KKTC’ye sahip çıkmanın önemine işaret eden Eroğlu, “Bu yılın içinde çözümden bahsediliyor gelecek yıl da yılsonuna kadar çözüm olacak diyecekler” şeklinde konuştu.

Devletin kuruluşuna ve yaşatılmasına inananlardan olduğunu kaydeden Eroğlu, Anavatan ile ilişkilerin en iyi noktalara getirilmesini her zaman savunduğunu söyledi.

TMT Mücahitler Derneğine halen büyük görevler düştüğünü belirten Eroğlu devletin bedelini ödediklerini kaydetti. Eroğlu, devleti yaşatmanın  ve Anavatan Türkiye ile sıcak ilişkilerin devam etmesinin önemini vurguladı.

Konuşmaların ardından 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Fatih Yarımbaş’ın da aralarında bulunduğu milli mücadelede katkısı bulunan kişilere madalyon takdimi yapıldı.

1463996598.jpg

1463996635.jpg